Rinkų apžvalga: naujos statybos padėjo pamatą vilčiai

Ketvirtadienį finansų rinkose vyrauja optimistinės nuotaikos. Azijos akcijų indeksai dieną užbaigė padidėję apie 1 proc., šiuo metu Europos akcijų indeksai taip pat pasistiebę apie 1 proc., o JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos atspindi apie 0,5 proc. augimą.

Dėl atsigaunančio statybų verslo ir sėkmingos įmonių veiklos JAV akcijų biržoje tvyro optimistinės nuotaikos.<br>AP.
Dėl atsigaunančio statybų verslo ir sėkmingos įmonių veiklos JAV akcijų biržoje tvyro optimistinės nuotaikos.<br>AP.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

2012-07-19 19:25, atnaujinta 2018-03-18 00:19

Ketvirtadienio optimizmą finansų rinkose lemia trečiadienį pranešti JAV naujai pradėtų statyti namų duomenys ir pakankamai geri pranešti įmonių veiklos rezultatai. Trečiadienį pranešta, kad JAV birželio mėnesį pradėta statyti 760 tūkst. naujų namų – tai daugiausiai nuo 2008 m. spalio mėnesio.

Tokie būstų rinkos duomenys byloja apie pagaliau atsigaunantį JAV statybos sektorių. Trečiadienį po JAV akcijų rinkų prekybos sesijos užsidarymo paskelbti praėjusio ketvirčio „IBM“ ir „Ebay“ veiklos rezultatai. „IBM“ praėjusio ketvirčio rezultatai gerokai viršijo analitikų prognozes, o „Ebay“ pranešė, kad jų praėjusio ketvirčio grynasis pelnas padidėjo du kartus, palyginus su praeitų metų atitinkamu laikotarpiu.

Ketvirtadienį ryte vyko Ispanijos 2, 5 ir 7 metų obligacijų aukcionai. Šalies obligacijos nesusilaukė didelės paklausos ir jų pajamingumai gerokai padidėjo. Ispanijos 10 m. trukmės obligacijų pajamingumai ketvirtadienį ir vėl perkopė pavojingąją 7 proc. ribą. Taigi, pasirodo, Ispanijos obligacijos vis dar susilaukia menkos paklausos iš šalies bankų – juntamas menkstantis ECB ilgojo laikotarpio refinansavimo operacijų, paskutinį kartą vykdytų vasario mėn. pabaigoje, efektas. Dėl to vis mažiau Ispanijos obligacijų perka šalies bankai.

Ketvirtadienį pranešti gana prasti JAV darbo rinkos duomenys. Per savaitę registruotų bedarbių skaičius padidėjo iki 386 tūkst., palyginus su 367 tūkst. praeitą savaitę. Ketvirtadienį 17 val. Lietuvos laiku JAV dar bus skelbiami Filadelfijos Fed gamybos indekso duomenys. Prognozuojama, kad indekso vertė sudarys -7,9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.