Apie kyšius prabilusią Šiaulių bendrovę sužlugdė kerštaujantys politikai?

Korumpuotus Šiaulių miesto savivaldybės veikėjus demaskavusios bendrovės „Elektropolis” vadovai priversti skelbti bankrotą. Verslininkai neabejoja, kad bendrovę sužlugdė kerštaujantys politikai.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 27, 2012, 9:01 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:41 PM

Šiaulių miesto pakraštyje kotedžus statyti ketinusiai bendrovei „Elektropolis” iškelta bankroto byla. Ši įmonė išgarsėjo per Šiaulių miesto tarybą sukrėtusį skandalą – jos vadovai pranešė teisėsaugininkams apie kyšio reikalaujančius politikus.

„Bendrovę „Elektropolis”, kurioje pradedant vykdyti projektą dirbo 30 žmonių, sužlugdė vietiniai politikai, – „Lietuvos rytui” sakė įmonės verslo partneris Laimonas Jurgilas. – Jų dėka mieste padaugėjo bedarbių.”

Prieš penkerius metus ši bendrovė itin vaizdingoje Šiaulių vietoje įsigijo apleistą buvusios vandenvietės teritoriją. Gyvenamuosius namus čia statyti sumanę verslininkai sklypą pirko už savus ir iš bankų skolintus pinigus.

Projektas įstrigo, nes miesto taryba netvirtino detaliojo plano. 2008 m. už palankų sprendimą iš verslininkų buvo pareikalauta 120–200 tūkst. litų kyšio. Tikinta, kad vienas tarybos nario balsas kainuoja 10 tūkst. litų, o tuomečio mero Genadijaus Mikšio – dukart daugiau.

STT sulaikė pinigų kaulijusius politikus – partijos „Tvarka ir teisingumas” narį Romaną Čokovą ir konservatorių Igorį Strupeikį. Abu kyšio reikalavę veikėjai buvo nuteisti, bet įmonės „Elektropolis” detalusis planas nebuvo patvirtintas iki pat kadencijos pabaigos.

Įmonė apskaičiavo, kad patyrė per 1,7 mln. litų žalą, ir kreipėsi į teismą. Bet paaiškėjo, kad prisiteisti nepavyks – Šiaulių taryba neturi juridinio asmens statuso, tad už politikų klaidas turi atsakyti mokesčių mokėtojai.

Ieškinys buvo perrašytas ir pateiktas Šiaulių miesto savivaldybei. Bylos nagrinėjimas vėl įstrigo, nes savivaldybės juristai negalėjo teismui paaiškinti, ar savivaldybė įregistruota kaip juridinis asmuo.

„Girdėjome, kad teisininkams nurodyta vilkinti šią bylą iki kadencijos pabaigos. Valdžioje išsilaikę veikėjai siekia, kad žalą atlyginti reikėtų jau per kitą kadenciją”, – spėjo L.Jurgilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.