Rinkų apžvalga: prekybos gigantė nepateisino lūkesčių

Penktadienį Azijos akcijų rinkos nutraukė keturias dienas trukusį kopimą aukštyn ir smuko daugiau nei pusę procento, tačiau išsaugojo teigiamą daugiau nei 2 proc. savaitės grąžą. Paskutinės savaitės prekybos sesijos viduryje pagrindiniai Europos akcijų rinkų indeksai taip buvo smukę iki procento. Ketvirtadienį JAV indeksai beveik nepakito, o penktadienį ateities sandorių kainos yra sumažėjusios apie pusę procento po blogesnių nei tikėtasi Kinijos ekonominių rodiklių paskelbimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2012, 7:38 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:03 AM

Penktadienio rytą Kinija paskelbė liepos mėnesio prekybos balansą, kuris buvo mažesnis nei birželį ir siekė 25,1 milijardus dolerių. Tai net 28 proc. mažiau nei buvo tikėtasi. Palyginti su 2011 metų liepa antros pagal dydį pasaulio ekonomikos eksportas kilstelėjo tik 1 proc., o importas 4,7 proc., nors buvo prognozuojamas daug didesnis augimas: atitinkamai 8 ir 7 proc.

Prancūzijos pramonės gamyba birželio mėnesį, palyginti su geguže, nepakito, nors buvo tikimasi 0,1 proc. augimo. Išleisti prastesni nei tikėtasi Kinijos bei euro zonos ekonominiai rodikliai, kurie sustiprino investuotojų baimes, kad pasaulio ekonomikos atsigavimas lėtėja.

Daugumos žaliavų kainos penktadienį taip pat krito. Naftos ateities sandorių vertė sumažėjo apie 1,5 proc. po to, kai Paryžiuje įsikūrusi Tarptautinė Energetikos Agentūra sumažino naftos paklausos prognozes šiems ir ateinantiems metams. Tuo tarpu, anot jų, pasiūla liepos mėnesį kilo 0,3 mln. barelių iki 90,7 mln. barelių per dieną. 1,5 proc. nukrito ir vario ateities sandoriai – Kinijoje, kuri yra didžiausia vario importuotoja pasaulyje, mažėjo šio metalo paklausa.

Savaitgalį, svarbių ekonominių rodiklių nelaukiama, o kitą savaitę savo BVP rezultatus skelbs Japonija ir dar kelios Europos šalys. JAV ir Didžioji Britanija skelbs savo mažmeninės prekybos rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.