Rinkų apžvalga: A. Merkel žodžiai pakeitė kainas

Penktadienį Azijos akcijų rinkos kilo aukštyn po A. Merkel pasisakymų dėl euro zonos. Per dieną Azijos akcijų indeksai padidėjo apie 0,8 procento. Tuo tarpu, Europos akcijų indeksai, paveikti A. Merkel komentarų, prekybos sesijos pradžioje buvo pakilę apie 0,5 proc., tačiau baigiantis prekybos sesijai prarado savo dienos prieaugį. JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos atspindi beveik nepakitusius JAV akcijų indeksus.

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 17, 2012, 6:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:41 AM

Ketvirtadienį vakare Vokietijos kanclerė A. Merkel suteikė finansų rinkoms optimizmo pliūpsnį, išsakydama savo paramą ECB, kovojant su euro zonos skolų krize. Priminsime, kad prieš kelias savaites ECB vadovas M. Draghi pranešė, kad centrinis bankas padarys viską, ko prireiks, kad euras išliktų. Ketvirtadienį A. Merkel pranešė, kad šie M. Draghi žodžiai sutampa su Europos šalių lyderių požiūriu į eurą. Taigi, ECB veiksmai bus remiami Europos politinių lyderių. Be to, A. Merkel teigė, kad kuo skubiau reikia formuoti Europos fiskalinę sąjungą, nes delsimas gali sukelti dar daugiau skolų problemų. Taip pat Vokietijos kanclerė užsiminė, kad euro zonoje gali būti imtasi ekonomikos skatinimo priemonių. Dėl tokių A. Merkel pareiškimų kilo rizikingesnių turto klasių kainos, tačiau apie 1 proc. smuko „Brent“ naftos kaina.

Tuo tarpu, Suomijos finansų ministras pareiškė, kad jo šalis ruošiasi euro zonos žlugimui. Jo teigimu, Suomija nenori netikėtai būti užklupta dėl valiutos žlugimo galinčios kilti krizės ir netoleruos tolesnių finansinių pagalbos paketų teikimo probleminėms šalims. Visgi, penktadienį Suomijos Europos reikalų ministras A. Stubb pranešė, kad užsienio reikalų ministro žodžiai neatspindi visos Suomijos valdžios pozicijos euro zonos atžvilgiu. A. Stubb teigė, kad Suomija šimtu procentų remia eurą ir siekia griežtesnės euro zonos šalių biudžeto disciplinos, kad ateityje valiutos sąjunga galėtų veikti efektyviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.