Vilniečiai: „6 Lt už kelionę į darbą – apiplėšimas“ (papildyta)

Pasikeitus viešojo transporto Vilniuje kainoms bei įvedus elektroninio bilieto sistemą sostinės centre esančioje V. Kudirkos aikštėje jaunuoliai surengė protesto akciją siekdami, kad būtų grąžintos ankstesnės viešojo transporto kainos – 2 Lt už vieną kelionę maršrutu nuo jo pradžios iki galutinės stotelės. „Mano mamai kelionė į darbą autobusu trunka ilgiau nei valandą. Anksčiau ji galėjo nuvažiuoti už 2 Lt, tačiau dabar, kai įsigaliojo naujos kainos, į vieną pusę jau tenka sumokėti 6 Lt. Manau, jog tai yra gyventojų apiplėšimas“, – sakė prieš naujas kainas kovojantis Sakalas. Nuo rugpjūčio 15 dienos pusės valandos bilietas kainuoja 2,50 Lt, valandos – 3,5 Lt.

Protesto akcijoje dalyvavę vilniečiai kovojo prieš naujas viešojo transporto kainas.<br>J. Stacevičius
Protesto akcijoje dalyvavę vilniečiai kovojo prieš naujas viešojo transporto kainas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Aug 17, 2012, 4:06 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:47 AM

Akcijoje dalyvavęs Ričardas buvo nusiteikęs itin ryžtingai – jis siekia, jog viešasis transportas būtų nemokamas. Anot jo, miesto gyventojai autobusais ir troleibusais turėtų važinėti nemokamai, o šias paslaugas galėtų apmokėti Vilniaus miesto savivaldybė. „Jei būtų sutvarkyta ir pažabota biurokratijos mašina savivaldybėje, kuri ėda piliečių pinigus, atsirastų papildomų lėšų, kurias valdžia galėtų panaudoti apmokėdami viešojo transporto paslaugas gyventojams“, – sakė protestuotojas.

Ričardo nuomone, prie nemokamos sistemos reikėtų žengti pamažu – grąžinti ankstesnę kainą, kuri buvo 2 Lt, vėliau sumažinti iki 1 Lt ir galų gale vežimo paslaugos turėtų būti nemokamos. „Jei miestiečiai galėtų važiuoti nemokamai, atsirastų didesnės galimybės pensinio amžiaus žmonėms – jie galėtų važiuoti pas anūkus, į parduotuves ar gydymo įstaigas“, – kalbėjo Ričardas. Kaip teigė protesto akcijos dalyvis, protu nesuvokiamos kainos privers namie sėdėti ne tik garbingo amžiaus žmones, bet ir jaunimą.

Lrytas.lt primena, kad vienkartinius bilietus rugpjūčio 15 dieną pakeitė 30 ir 60 minučių elektroniniai bilietai. Juos aktyvinę keleiviai galės persėsti iš vienos transporto priemonės į kitą, neaktyvindami naujo bilieto. Pavyzdžiui, 8:05 val. aktyvintas 30 minučių bilietas galios iki 8:35 val.

Taip pat liks galimybė įsigyti bilietą iš transporto priemonės vairuotojo. Jo kaina nuo rugpjūčio 15 dienos yra 3,50 Lt ir 1,75 Lt (su 50 proc. nuolaida). Toks bilietas galios iki paskutinės maršruto stotelės.

Mėnesio bilietus nuo rugpjūčio 15 dienos keičia 30 dienų bilietai ir 30 dienų bilietai, galiojantys tik darbo dienomis. Skirtingai nei mėnesio bilietas, galiojęs nuo pirmos iki paskutinės mėnesio dienos, 30 dienų bilietas galios 30 kalendorinių dienų pirmą kartą jį pažymėjus. Pavyzdžiui, pirmą kartą pažymėtas rugsėjo 7 dieną bilietas galios iki spalio 6 dienos imtinai.

Visi naujieji bilietai bus skirti važiuoti tiek autobusais, tiek troleibusais.

Portale Lrytas.lt pasirodžius straipsniui apie vilniečių protesto akciją, socialinio tinklo „Facebook“ asmeniniame profilyje Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas pasidalijo nuoroda, kurioje galima sužinoti, kokiais maršrutais Vilniuje nuo taško A iki taško B galite atvykti per 30 minučių. Norėdami pamatyti, spauskite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.