M. Draghis: „Nauja ECB programa nepažeis ES taisyklių“

Europos centrinio banko (ECB) planuojamas trumpalaikių obligacijų supirkinėjimas nepažeis Europos Sąjungos (ES) taisyklių, pareiškė ECB vadovas Mario Draghis Europos teisės aktų leidėjams.

ECB obligacijų supirkimo programą pradėjo 2010-aisias ir šis žingsnis padėjo skolų slegiamoms euro zonos valstybėms, kurioms buvo sunku pritraukti finansavimą kapitalo rinkose.<br>Reuters.
ECB obligacijų supirkimo programą pradėjo 2010-aisias ir šis žingsnis padėjo skolų slegiamoms euro zonos valstybėms, kurioms buvo sunku pritraukti finansavimą kapitalo rinkose.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2012, 3:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:21 PM

M. Draghis, tikimasi, ketvirtadienį paskelbs detalesnę informaciją apie sunkiai besiverčiančių euro zonos vyriausybių obligacijų išpirkimą.

ECB obligacijų supirkimo programą pradėjo 2010-aisias ir šis žingsnis padėjo skolų slegiamoms euro zonos valstybėms, kurioms buvo sunku pritraukti finansavimą kapitalo rinkose.

Programa nuo pat pradžių buvo kontroversiška, jos kritikai tikino, kad ji viršija ECB mandatą. ECB vyriausias ekonomistas Juergenas Starkas ir ankstesnis „Budesbank“ vadovas Axelis Weberis savo postus paliko būtent dėl šios programos.

M. Draghis tikina, kad ši programa sustiprins ECB kaip stabilių kainų saugotojo euro zonoje ir euro perspektyvų gynėjo vaidmenį.

Pagal naująjį planą, ECB pirks obligacijas kartu su euro zonos paramos fondais, siekdamas sumažinti spaudimą Ispanijos ir Italijos skolinimosi kainai, su sąlyga, jeigu šios šalys sutiks įvykdyti griežtas reformas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.