Rinkų apžvalga: virš ES ekonomikos milžinių kaupiasi debesys

Europos akcijų rinkoje Vokietijos, Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės indeksai smunka 0,5–1 proc., tuo tarpu Italijos ir Ispanijos indeksai kyla dėl tos pačios priežasties, dėl kurios smunka jų trumpalaikių obligacijų pajamingumai – paaiškėjo galimas ECB planas supirkinėti trumpalaikes euro zonos šalių obligacijas. JAV akcijų rinka atsidarė beveik nepasikeitusi, reakcijos galima tikėti tada, kad bus paskelbtas JAV gamybos sektoriaus pirkimo vadybininkų indeksas.

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

2012-09-04 19:00, atnaujinta 2018-03-16 23:14

Pasklidus informacijai iš pirmadienio ECB prezidento Mario Draghi kalbos, kuri buvo skaitoma uždarame Europos parlamento posėdyje, Ispanijos ir Italijos dvejų metų trukmės obligacijų pajamingumai nukrito iki žemiausių lygių nuo gegužės – atitinkamai iki 3,36 ir 2,56 proc. Kalboje, skirtoje Europos parlamento nariams, M. Draghi teigė, kad ECB nenusižengtų ES teisės aktams supirkinėdamas trumpos trukmės valstybių užsienio skolą.

Reitingų agentūra Moody‘s Europos Sąjungos skolos reitingo AAA perspektyvą pakeitė iš stabilios į neigiamą. Tai pirma žingsnis reitingo sumažinimo link. Agentūra mato virš keturių didžiausių ES ekonomikų – Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinė Karalystės ir Nyderlandų – besikaupiančius debesis. Šios šalys surenka apie 45 proc. bendro ES biudžeto lėšų, jei jų situacija pablogėtų, daugiau dėmesio jos skirtų savo pačių skoliniams įsipareigojimams. Visoms keturioms valstybėms Moody‘s yra nustačiusi AAA reitingą, tačiau per pastaruosius mėnesius taip pat pakeitė jo perspektyvą į neigiamą.

Antradienį paskelbtas Jungtinės Karalystės statybos sektoriaus pirkimo vadybininkų indeksas (PMI). Šiemet jau antrą kartą fiksuotas mažesnis nei 50 punktų lygis, kuris reiškia šio sektoriaus susitraukimą. Ispanijos darbo rinkos duomenys nuvylė pirmą kartą per keturis mėnesius: bedarbių pajėgas papildė 38 tūkst. ispanų, daugiausiai iš paslaugų, statybos ir pramonės sektorių. Baigiantis vasaros turizmo sezonui Ispanijoje yra 4,63 mln. nedirbančių ir darbo ieškančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.