Smulkusis verslas - valdžia myli tik pelninguosius

„Smulkus verslas lengvatų turi pakankamai“, - neseniai pareiškė Finansų

Statistikos departamento duomenimis smulkios ir vidutinės kompanijos Lietuvoje sudarė 99 proc. visų šalyje veikiančių įmonių.<br>I. Budzeikaitė.
Statistikos departamento duomenimis smulkios ir vidutinės kompanijos Lietuvoje sudarė 99 proc. visų šalyje veikiančių įmonių.<br>I. Budzeikaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-06 17:59, atnaujinta 2018-03-16 22:08

Tai patvirtina VSDF valdybos viešai pateikiama informacija, kurią išanalizavo bendrovė „Creditreform Lietuva“. Pasak jų, šių metų rugpjūčio pabaigoje vidutinė skola Sodrai, tenkanti vienam smulkiajam darbdaviui (1-9 darbuotojai), sudarė 610 Lt (neskaitant įmonių kurios yra bankrutavusios ar likviduojamos). Žinant smulkaus verslo mastus, tai pakankamai didelė suma. Per metus skolingų smulkiųjų darbdavių padaugėjo 3,9 proc., kaip bendras augimas sudarė 2,5 proc.

Skolingų Sodrai tarp visų smulkiųjų darbdavių buvo net 35,8 proc. (2012.08.23). Tuo tarpu iš visų Lietuvoje veikiančių darbdavių, kur dirba 10 ir daugiau darbuotojų, skolininkų buvo 22,4 proc. Pastebėtina ir tai, kad smulkių įmonių, skolingų Sodrai, santykinė dalis mažėjo lėčiausiai.

Anot Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkės Dalios Matukienės, „valstybė, suagitavusi piliečius kurti nuosavą verslą, toliau lengvatas siūlo faktiškai tik pelno mokesčiui. Deja, kaip matome, iki pirmojo pelno išgyvena toli gražu ne dauguma. Abejotina, kad, sykį nudegę, smulkūs verslininkai bandys imtis verslo dar kartą. Akivaizdu tik tai, kad norint paskatinti juos vėl, reikės kur kas daugiau pastangų ir lėšų, kurias galima būtų skirti surizikavusiems pirmą kartą.“

Statistikos departamento duomenimis smulkios ir vidutinės kompanijos Lietuvoje sudarė 99 proc. visų šalyje veikiančių įmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.