Rinkų apžvalga: savaitė pradedama lėtu smukimu

Pirmadienį finansų rinkose tvyro ramios nuotaikos, aprimo euforija, kurią sukėlė JAV federalinio rezervų banko paskelbtas naujas būsto paskolomis garantuotų obligacijų supirkimo planas. Europos akcijų indeksai prekybos sesijai įpusėjus pirmadienį smunka apie 0,5 procento. JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos taip pat atspindi apie 0,5 proc. indeksų smukimą.

Pirmadienį finansų rinkose neigiamai investuotojų sentimentą veikia naujienos iš savaitgalį vykusio ES finansų ministrų susitikimo.<br>„Reuters“
Pirmadienį finansų rinkose neigiamai investuotojų sentimentą veikia naujienos iš savaitgalį vykusio ES finansų ministrų susitikimo.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2012, 8:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:38 PM

Pirmadienį finansų rinkose neigiamai investuotojų sentimentą veikia naujienos iš savaitgalį vykusio ES finansų ministrų susitikimo. Savaitgalį paaiškėjo, kad norint sudaryti Europos bankinę sąjungą, prireiks daugelio mėnesio derybų ir pasiruošimo.

ES šalys nesutaria, kaip bankinė sąjunga turėtų būti sudaryta ir kiek bankų į ją turėtų būti įtraukta, kuriems Europos bankinė sąjunga galėtų teikti finansinę pagalbą tiesiogiai. Europos bankinės sąjungos sukūrimas laikomas svarbiu žingsniu, kuris galėtų gerokai numalšinti nerimą dėl Europos skolų krizės ir finansiškai nestabilių šalių, tokių kaip Italija ir Ispanija, bankinės sistemos.

Tikimasi, kad tokia sąjunga padėtų numalšinti depozitų bėgimą iš skolų problemų turinčių šalių ir tokiu būdu padėtų grąžinti stabilesnę ekonomikos padėtį. Tuo tarpu, bankinės sistemos sukūrimo vilkinimas galėtų ir vėl sukelti nerimą dėl skolų krizės finansų rinkose.

Pirmadienį pranešti euro zonos liepos mėnesio einamosios sąskaitos duomenys. Paskelbta, kad euro zonos liepos mėnesio einamosios sąskaitos perteklius sudarė apie 9,7 mlrd. eurų. Taip pat šiandien JAV praneštas gerokai prastesnis „Empire State“ gamybos indeksas. Rodiklio reikšmė sudarė -10,4, nors tikėtasi, kad sudarys -1,9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.