A. Kubilius: „Biudžetą stengsimės pateikti pagal taisykles“

Premjeras Andrius Kubilius

„Laikysimės galiojančių taisyklių ir stengsimės pagal tas taisykles pateikti biudžetą“, - teigė jis.<br>D. Umbrasas
„Laikysimės galiojančių taisyklių ir stengsimės pagal tas taisykles pateikti biudžetą“, - teigė jis.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2012, 2:14 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:06 AM

„Tai pagal visą galiojančią tvarką mes ją stengsimės ir įgyvendinti, nors kitose šalyse, net ir mūsų kaimynėse, rinkimų metais galioja šiek tiek kitokios procedūros negu reguliariais metais“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo, klausiamas, kada Seimui Ministrų kabinetas teiks 2013 metų valstybės biudžeto projektą, atsakė ministras pirmininkas.

Perklausus, ar biudžetas bus teikiamas iki rinkimų, A. Kubilius sakė, kad bus priklausys nuo to, ar laiku bus suspėjama suderinti visus klausimus.

„Bet laikysimės galiojančių taisyklių ir stengsimės pagal tas taisykles pateikti biudžetą“, - teigė jis.

Kaip numato Seimo statutas, Seimo posėdyje išklausius Vyriausybės pranešimą apie valstybės biudžeto projektą, jam nagrinėti komitetuose ir frakcijose skiriama ne mažiau kaip 15 dienų. Tuo metu eiliniai Seimo plenariniai posėdžiai nerengiami.

Po pateikimo Seimo posėdyje Biudžeto ir finansų komitetas Seimo valdybos nustatyta tvarka Seimo interneto svetainėje skelbia, iki kada komitete iš suinteresuotų asmenų yra laukiama pasiūlymų ir pastabų dėl valstybės biudžeto projekto. Gautus pasiūlymus ir pastabas Biudžeto ir finansų komitetas perduoda atitinkamiems Seimo komitetams pagal jų kompetenciją, kur šie pasiūlymai turi būti apsvarstyti.

Komitetai, išskyrus Audito komitetą, išnagrinėja jų kompetenciją atitinkančius valstybės biudžeto projekto klasifikacinius skyrius, suformuluoja savo išvadas bei pataisas ir iki lapkričio 10 dienos pateikia jas Biudžeto ir finansų komitetui.

Valstybės kontrolierius savo išvadą dėl valstybės biudžeto projekto iki lapkričio 15 dienos pateikia Biudžeto ir finansų komitetui ir Audito komitetui. Audito komitetas nagrinėja, vertina valstybės kontrolieriaus išvadoje dėl valstybės biudžeto projekto pateiktas pastabas ir pasiūlymus ir savo nuomonę bei siūlymus dėl jų iki lapkričio 20 dienos pateikia Biudžeto ir finansų komitetui, o Seimo pavedimu - ir Seimui jo nustatytu laiku.

Komitetai, frakcijos ir pavieniai Seimo nariai visose valstybės biudžeto projekto svarstymo stadijose gali siūlyti didinti projekte numatytas išlaidas tik nurodydami šių išlaidų finansavimo šaltinius.

Iki lapkričio 25 dienos valstybės biudžeto projektas turi būti apsvarstytas Seimo posėdyje.

Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo valstybės biudžeto projekto pirmojo svarstymo skiriamas antrasis svarstymas, jo metu Vyriausybė pateikia pagal gautus pasiūlymus ir pastabas pataisytą projektą.

Po diskusijos balsuojama dėl įstatymo, patvirtinančio valstybės biudžetą, priėmimo paskyrimo viename iš artimiausių Seimo posėdžių.

Pernai valstybės biudžeto projektas Seimui buvo pateiktas spalio 18 d.

Pirmasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 14 dieną, antrasis - spalio 28 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.