A. Ansipas: Estija suinteresuota, kad euro zona būtų stipri

Antradienį Estijos ministras pirmininkas Andrusas Ansipas Briuselyje susitiko su Europos Komisijos (EK) prezidentu Jose Manuel Barroso.

A. Ansipas (kairėje) teigia, kad bendra bankų priežiūra būtina tam, kad tuo atveju, jeigu iškiltų būtinybė teikti paramą, mes galėtume būti tikri, kad lėšos pateks ten, kur reikia.<br>AP.
A. Ansipas (kairėje) teigia, kad bendra bankų priežiūra būtina tam, kad tuo atveju, jeigu iškiltų būtinybė teikti paramą, mes galėtume būti tikri, kad lėšos pateks ten, kur reikia.<br>AP.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2012, 1:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:39 AM

Per pokalbį su EK prezidentu Estijos premjeras pabrėžė, kad glaudesnis bendradarbiavimas finansinėje ir ekonominėje srityje būtinas siekiant šviesesnės euro zonos ateities ir kad dabar labai svarbu skatinti bankų sąjungos idėją, praneša „Postimees“.

Estija suinteresuota funkcionuojančia euro zona, - kalbėjo A. Ansipas. - Tam, kad ji funkcionuotų, ypač svarbu stiprinti bendradarbiavimą. Euro zonoje nuveikta išties nemažai siekiant įveikti krizę, tačiau dar laukia daug darbų“. A. Ansipas pabrėžė, kad ES turi būti reformuojama atvirai, o tam būtina užtikrinti demokratišką šių procesų kontrolę.

Pasak premjero, Estija palaiko siūlymą steigti bendros bankų priežiūros instituciją. „Bendra bankų priežiūra būtina tam, kad tuo atveju, jeigu iškiltų būtinybė teikti paramą, mes galėtume būti tikri, kad lėšos pateks ten, kur reikia, bet visų pirma bendra bankų priežiūra turi padėti, kad krizinių situacijų apskritai neiškiltų“.

A. Ansipas patikino, kad Estija nori būti šalis, aktyviai formuojanti euro zonos ateitį. „Euras padėjo padidinti pasitikėjimą mūsų ekonomine aplinka, atvilioti užsienio investuotojų, sukurti darbo vietų“. Pasak jo, stipri euro zona svarbi Estijai ir kaip saugumo garantas.

Per biudžetinį 2007-2013 m. laikotarpį Estija iš ES biudžeto gaus 4,5 mlrd. eurų, 3,4 mlrd. iš jų turi būti skirta regionams, apie 0,6 mlrd. 90 žemės ūkio plėtrai, apie 0,5 mlrd. - tiesioginėms dotacijoms, skirtoms žemės ūkiui.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.