Rinkų apžvalga: nuotaiką pakėlė geresni nei tikėtasi rezultatai

Ketvirtadienį finansų rinkose nuotaika gana pozityvi. Azijos akcijų indeksai ūgtelėjo apie 0,5 proc. Tuo tarpu, Europos akcijų indeksai prekybos sesijai įpusėjus beveik nepakito. JAV rinka atsidarė su 0,3 proc. prieaugiu

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2012, 7:30 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:37 AM

JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainų augimą lėmė paskelbti geresni nei tikėtasi darbo rinkos duomenys. Pranešta, kad per praėjusią savaitę JAV registruotų bedarbių skaičius sudarė 367 tūkst. ir buvo 4 tūkst. mažesnis nei tikėtasi. Pozityvią rinkų reakciją lėmė tai, kad JAV įmonės nesiima sparčiau atleisti darbuotojų, ką jos galėjo daryti nerimaudamos, jog nuo 2013 m. sausio mėn. JAV bus įvestos taupymo priemonės. Be to, dėl mažesnio nei tikėtasi registruotų bedarbių skaičiaus, finansų rinkų dalyviai tikisi kad buvo sukurta daugiau darbo vietų. Penktadienį bus skelbiamas JAV nedarbo lygis ir kiek per rugsėjį sukurta naujų darbo vietų. Prognozuojama, kad JAV nedarbas išliks ties 8,2 proc. riba ir per rugsėjį sukurta 113 tūkst. daugiau darbo vietų nei prarasta.

Nors JAV akcijų rinkose tvyro pozityvios nuotaikos, Europoje investuotojai nerimauja dėl Ispanijos. Penktadienį vykusiame Ispanijos 2 ir 5 metų trukmės obligacijų aukcione augo šalies skolinimosi palūkanos. 2 metų obligacijų pajamingumas sudarė apie 3,3 procento, o 5 metų – apie 4,8 procento – tai apie 0,1–0,2 proc. daugiau nei per rugsėjo 20 d. aukcioną. Investuotojai nerimsta dėl Ispanijos nenoro kreiptis tarptautinės finansinės paramos. Priminsime, kad Europos centrinis bankas (ECB) negali supirkti Ispanijos obligacijų, kol šalis nepaprašys tarptautinės pagalbos.

ECB valdybos susitikime nuspręsta nekeisti palūkanų normos – ji palikta ties 0,75 proc. riba. Analitikai tikisi, kad šių metų gale ECB vis dėlto ryšis ją sumažinti iki 0,5 procento.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?