Kas išgelbės pasaulį: mokslininkės mergaitės, J. Didžiulio muzika ar abstinentai?

Svarbiau idėjos ar jų įgyvendinimas? Ir kas iš tiesų išgelbės pasaulį? Kaip į technologijas, verslą, meną ir žmogų pažiūrėti stovint aukštyn kojomis? Apie tai šiemet konferencija „TEDxVilnius“, kurios tema – „Išalkę veiksmo“. Joje apie pasaulio gelbėjimą ir kaip tai ketina daryti mokslininkės mergaitės kalbės viešnia iš Belgijos. Atlikėjas Jurgis Didžiulis atskleis, kaip kurti muziką, kuri netelpa į rėmus. O daktaras Aurelijus Veryga klaus, ar galima vartoti alkoholį saugiai.

Atlikėjas Jurgis Didžiulis šeštadienį konferencijoje atskleis, kaip kurti muziką, kuri netelpa į rėmus.<br>J. Stacevičius
Atlikėjas Jurgis Didžiulis šeštadienį konferencijoje atskleis, kaip kurti muziką, kuri netelpa į rėmus.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Oct 6, 2012, 9:59 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:48 AM

Per 700 jaunų ir nejaunų atranką įveikusių „TEDx“ aistruolių šeštadienį nuo ryto renkasi Vilniaus Ūkio banko teatro arenoje. Vėluojantys nebus įleidžiami. Konferencijų salės durys atsivers tik keičiantis kalbėtojams. Renginio organizatoriai dalyvius laiko ne mažiau svarbiais nei pranešėjai.

Trečioji konferencija skiriasi nuo ankstesnių. Joje dėmesio sulauks ne idėjos, bet realūs, šiuo metu įgyvendinami projektai.

Konferencijos pranešėjai – garsūs menininkai, mokslininkai, mąstytojai. Vienas populiariausių JAV iliustratorių lietuvis Rimvydas Bartkus aukštyn kojomis apvers supratimą apie iliustracijas. Kitas svečias iš JAV Jimas Poinsontas pristatys ateities perspektyvas ir galimybes informacijos ir komunikacijos technologijų industrijoje. Diplomatas, redaktorius ir Lietuvos televizijos žurnalistas Aleksandras Matonis aiškins, kodėl norint laimėti informacinį karą būtina suprasti istoriją.

Iš viso kalbės 18 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio.

Konferenciją tiesiogiai stebės ir transliaciją internetu užsisakę žmonės. Mažiausiai dvi grupės Vilniuje ir Šiauliuose klausysis „TEDxVilnius“ pranešėjų internetu. Vėliau konferencijos rengėjai internete paskelbs pranešimų vaizdo įrašus.

Portalo lrytas.lt skaitytojai su „TEDxVilnius“ susipažins skaitydami interviu su konferencijos kalbėtojais.

TED yra nepelno organizacija, kurią į priekį varo šūkis „Idėjos, kurias verta skleisti“. Prieš 25 metus konferencija Kalifornijoje davė pradžią judėjimui. Kasmetinėje TED konferencijoje skaityti pranešimus kviečiami iškiliausi, daugiausiai nuveikę pasaulinio masto veikėjai.

Vieni garsiausių iki šiol TED pranešėjų yra verslo magnatas ir filantropas Billas Gatesas, buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore‘as, britų kilmės antropologė Jane Goodall, JAV rašytoja Elizabeth Gilbert, seras Richardas Bransonas, Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Godonas Brownas ir kiti.

„TEDx“ renginiai yra organizuojami nepriklausomai nuo TED. Juos planuoja ir įgyvendina vietinės iniciatyvinės žmonių grupės.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.