Ch. Lagarde: „Mes tikimės veiksmų“

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde ketvirtadienį paragino išsivysčiusias ekonomikos imtis ryžtingesnių veiksmų ir greičiau reaguoti sprendžiant pasaulinės ekonomikos problemas.

Daugiau nuotraukų (1)

dpa-ELTA ir lrytas inf.

Oct 11, 2012, 12:21 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:49 AM

Didžiausias pokytis nuo tada, kai TVF atstovai balandį susitiko Vašingtone, yra tai, kad pasaulio ekonomikos sulėtėjimas veikia ne tik išsivysčiusias šalis, bet taip pat „atsiliepia besivystančioms rinkoms, ypač Azijoje“, Tokijuje sakė Ch. Lagarde.

„Mes tikimės veiksmų. Iš savo narių tikimės drąsių ir bendrų veiksmų“, - teigė TVF vadovė.

Anot jos, euro zonos politikai jau ėmėsi priemonių, kad išspręstų skolų krizę regione, kur skubių veiksmų reikia labiausiai. Tačiau reikia imtis didesnių žingsnių ir tai daryti skubiai, sakė Ch. Lagarde.

Antradienį TVF sumažino pasaulio ekonomikos augimo prognozę šiems metams iki 3,3 proc., o kitiems metams - iki 3,6 proc. Fondas perspėjo, kad ir toliau mažins prognozes, jei Europos ir JAV lyderiai nesusidoros su savo krizėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.