TVF atstovas: „Geresnių laikų Lietuvai tikėtis nereikėtų“

Lietuva turi didinti eksporto mastus, tačiau 2013 m. pasisekimo tikėtis neturėtume, teigia Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vyresnysis regiono atstovas Vidurio ir Rytų Europoje Markas Allenas. „2009 m. Lietuvoje smarkiai smuko importo ir eksporto mastai, tačiau nuo 2010 m. ir 2011 m. galėjome stebėti jų atsigavimą. Šiemet, deja, matyti kur kas mažesnis eksporto augimas, o kitais metais išvis neturėtume tikėtis pagerėjimo“, - ketvirtadienį Baltijos investuotojų forume kalbėjo jis.

„Šiemet, deja, matyti kur kas mažesnis eksporto augimas, o kitais metais išvis neturėtume tikėtis pagerėjimo“, - ketvirtadienį Baltijos investuotojų forume kalbėjo M. Allenas.<br>D. Umbrasas
„Šiemet, deja, matyti kur kas mažesnis eksporto augimas, o kitais metais išvis neturėtume tikėtis pagerėjimo“, - ketvirtadienį Baltijos investuotojų forume kalbėjo M. Allenas.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-10-25 14:18, atnaujinta 2018-03-15 21:20

TVF atstovas pažymėjo, jog Baltijos valstybės, turinčios „mažas ekonomikas“, turi tapti stipriomis eksportuotojomis, tačiau šiam iššūkiui iškilo pavojus.

„Baltijos valstybių kaip mažų ekonomikų augimas turi būti orientuotas į eksporto didinimą, tačiau dabar jo vystymasis prarado pagreitį - dėl to tai yra problema ir diskutuotinas klausimas“, - teigė jis.

M. Alenas taip pat sakė, jog, nors ir svarbu visų trijų Baltijos valstybių nesuvienodinti ir suprasti jų tarpusavio skirtumus, tenka pripažinti, jog jos juda panašia kryptimi. „Baltijos regiono šalys prieš krizę augo greičiau nei kaimyninės valstybės, tačiau jose buvo fiksuojami ir gilesni recesijos mastai. Bet vėlgi - jos ir atsigavo greičiau“, - sakė jis.

Vis dėlto TVF atstovas pripažino, jog regiono valstybės, nors joms po finansinės krizės ir visai neblogai sekasi, vis dar susiduria su iššūkiais: vartojimas smarkiai smuko ir vis dar sunkiai atsigauna, nedarbas mažėja, tačiau ne taip greitai, kaip norėtųsi.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.