N. Mačiulis: „PVM lengvatų maisto produktams tikėtis nereikėtų“

Socialdemokratų ir Darbo partijos

„Jau anksčiau kalbėta, kad iki 900 litų galėtų didėti minimalus užmokestis. Net jei iki 1 tūkst. litų didėtų, tai nebūtų kažkas baisaus. Taip iš dalies galėtų būti pildomas rinkiminis pažadas“, - sakė N. Mačiulis.<br>D. Umbrasas
„Jau anksčiau kalbėta, kad iki 900 litų galėtų didėti minimalus užmokestis. Net jei iki 1 tūkst. litų didėtų, tai nebūtų kažkas baisaus. Taip iš dalies galėtų būti pildomas rinkiminis pažadas“, - sakė N. Mačiulis.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf

Oct 29, 2012, 10:43 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:43 PM

„Žiūrint į šių partijų (Darbo partijos ir socialdemokratų)programas, skirtumų nėra taip daug. Deklaruojamas socialinės atskirties mažinimas, didesnis minimalus atlyginimas. Tačiau nemanau, kad Darbo partija yra kairių pažiūrų. Išlieka klausimas, kaip šios partijos tarsis dėl mokesčių sistemos. Tačiau nemanau, kad mokesčiai ar energetika galėtų būti tie klausimai, kurie išskirs šias partijas“, - sakė N. Mačiulis.

Anot jo, Darbo partija neturėtų palaikyti progresinių mokesčių idėjos.

„Nepanašu, kad Darbo partijai ir socialdemokratams pavyktų susitarti dėl progresinių mokesčių. Neatrodo, kad Darbo partijai tai yra labai priimtinas siūlymas“, - tikino N. Mačiulis.

Pasak ekonomisto, nors prieš rinkimus partijos kalbėjo apie PVM lengvatas maisto produktams, artimiausiu metu pokyčių šioje srityje tikėtis nereikėtų.

„Čia turbūt stebuklų nereikėtų tikėtis. Jei šios partijos suformuos Vyriausybę, turbūt labai greitai įvertins, kad PVM lengvata yra sunkiai įgyvendinamas dalykas, nes tai biudžeto pajamas apkarpytų beveik 1 mlrd. litų“, - teigė N. Mačiulis.

Tačiau jis prognozavo, kad galima tikėtis minimalaus atlyginimo didėjimo.

„Jau anksčiau kalbėta, kad iki 900 litų galėtų didėti minimalus užmokestis. Net jei iki 1 tūkst. litų didėtų, tai nebūtų kažkas baisaus. Taip iš dalies galėtų būti pildomas rinkiminis pažadas“, - sakė N. Mačiulis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.