Rinkų apžvalga: artėjantis uraganas uždarė akcijų biržas

Pirmadienį finansų rinkose nuotaikos ramios, prekybos apyvartos gana nedidelės. Per dieną Azijos akcijų indeksai smuko apie 0,5 procento. Europos akcijų indeksai prekybos sesijai įpusėjus taip pat prarado apie 0,5 procento savo vertės.

Tai pirmasis neplanuotas JAV akcijų biržų uždarymas nuo 2001 metų.<br>123rf
Tai pirmasis neplanuotas JAV akcijų biržų uždarymas nuo 2001 metų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2012, 7:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:23 PM

JAV akcijų biržos uždarytos dėl uragano Sandy, artėjančio prie JAV Rytinės pakrantės. Tai pirmasis neplanuotas JAV akcijų biržų uždarymas nuo 2001 metų. Dėl JAV akcijų biržų uždarymo kai kurios šalies įmonės atidėjo savo trečiojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatų skelbimą. Pirmadienį JAV paskelbta, kad vartotojų išlaidos rugsėjo mėnesį padidėjo 0,8 proc., palyginti su rugpjūčiu. Vartotojai pirko daugiau automobilių ir kitų ilgalaikio vartojimo prekių.

Europoje pranešta, kad šių metų rugsėjo mėn. Ispanijos mažmeninės prekybos apimtys smuko 12,6 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Pastaruoju metu Ispanijos ekonomikos rodikliai sparčiai prastėja. Praėjusią savaitę paskelbta, kad šalies nedarbas toliau didėjo ir peržengė 25 proc. ribą. Tuo tarpu, Ispanijoje rytoj skelbiamas šių metų trečiojo ketvirčio BVP pokytis. Prognozuojama, kad šalies BVP, palyginti su antruoju šių metų ketvirčiu sumažėjo 0,4 procento. Šalies BVP smukimą daugiausiai lemia pastaruoju metu įvedamos taupymo priemonės, didžiausios nuo 1976 m.

Antradienį susitinka Ispanijos ministras pirmininkas M. Rajoy ir Italijos premjeras M. Monti. Šalių lyderiai diskutuos apie skolų problemas. Pastaruoju metu M. Monti spaudžia M. Rajoy, kad pastarasis prašytų Ispanijai tarptautinės finansinės paramos, nes finansų rinkose nerimstama dėl Ispanijos ekonominės padėties. Manoma, kad šis klausimas bus vienas pagrindinių rytojaus susitikimo darbotvarkėje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?