Rinkų apžvalga: Azijos rinkas gaivino Kinijos centrinio banko pinigų injekcijos

Penktadienį finansų rinkose tvyro teigiamos nuotaikos po paskelbtų gerų JAV ekonomikos rodiklių. Per dieną Azijos akcijų indeksai padidėjo apie 1 proc., o Europos akcijų indeksai prekybos sesijai įpusėjus didėja apie 0,5 procento. JAV akcijų indeksai prekybos sesijai prasidėjus didėja apie 0,2 procento.

Penktadienį finansų rinkose tvyro teigiamos nuotaikos po paskelbtų gerų JAV ekonomikos rodiklių.<br>Reuters
Penktadienį finansų rinkose tvyro teigiamos nuotaikos po paskelbtų gerų JAV ekonomikos rodiklių.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Nov 2, 2012, 7:48 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:35 PM

Penktadienį JAV paskelbti geri darbo rinkos duomenys. Per spalį JAV sukurta 171 tūkst. darbo vietų daugiau nei prarasta, nors tikėtasi 123 tūkst. padidėjimo. Taip pat pranešta, kad patikslinama, jog rugsėjo ir rugpjūčio mėnesiais sukurta dar 84 tūkst. daugiau darbo vietų nei iki šiol manyta.

Rugsėjo mėnesio įvertis patikslintas nuo 114 iki 148 tūkst., o rugpjūčio – nuo 142 iki 192 tūkstančių. Tuo tarpu, JAV nedarbas šiek tiek padidėjo – nuo 7,8 iki 7,9 procento. Nors šalies nedarbas išlieka pakankamai aukštas, didesnis sukuriamų darbo vietų skaičius atspindi, kad JAV ekonomika toliau auga ir nejaučiamas nuosmukio pavojus.

Ketvirtadienį finansų rinkose pranešta, kad šią savaitę Kinijos centrinis bankas įvykdė savo visų laikų didžiausią vienos savaitės lėšų injekciją į šalies pinigų rinką. Centrinis bankas įliejo į Kinijos pinigų rinką apie 173 mlrd. juanių (27,74 mlrd. JAV dol.) per atvirkštinius obligacijų atpirkimo sandorius. Toks Kinijos centrinio banko lėšų įliejimas į rinką buvo pakankamai netikėtas, nes šalies pinigų rinkos palūkanos pastaruoju metu smuko.

Tokie Kinijos centrinio banko veiksmai atspindi, kad bankas pasiryžęs smarkiai skatinti lėtėjančią Kinijos ekonomiką ir suteikia investuotojams optimizmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.