F. Hollande: „Europa tebėra ekonominė jėga“

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande pirmadienį sakė, kad į svarbų viršūnių susitikimą Laose atvykstantys Europos lyderiai turi tikslą dar kartą patikinti Aziją, jog Europa tebėra ekonominė jėga, informuoja AFP.

Anot F. Hollande, pirmoji jo kelionė į Aziją nuo kadencijos pradžios yra skirta „įtikinti (dalyvius), kad Europa tebėra ekonominė jėga“.<br>Reuters
Anot F. Hollande, pirmoji jo kelionė į Aziją nuo kadencijos pradžios yra skirta „įtikinti (dalyvius), kad Europa tebėra ekonominė jėga“.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-05 14:26, atnaujinta 2018-03-15 16:40

„Azijoje neabejojama Europos pajėgumu būti stabilumo ir augimo zona“, - Laoso sostinėje Ventiane sakė F. Hollande. Jis atvyko į Azijos ir Europos viršūnių susitikimą (ASEM).

Anot F. Hollande, pirmoji jo kelionė į Aziją nuo kadencijos pradžios yra skirta „įtikinti (dalyvius), kad Europa tebėra ekonominė jėga“.

Prancūzijos prezidentas kartu su Italijos premjeru Mario Monti ir Europos Komisijos pirmininku Jose Manuel Barroso stengsis įtikinti Aziją, kad įsisenėjusi euro zonos skolų krizė pagaliau kontroliuojama.

Kas dvejus metus rengiamas ASEM yra puiki proga stiprinti prekybos ryšius tarp dviejų regionų, kurie kartu sukuria maždaug pusę pasaulinio bendrojo vidaus produkto.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.