D. Cameronas ES biudžetą pavadino absurdišku

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas prieš susitikimą su Vokietijos kanclere Angela Merkel sukritikavo, jo nuomone, absurdišką siūlomą Europos Sąjungos (ES) biudžeto didinimą, informuoja BBC.

Kalbėdamas Abu Dabyje per vizitą Artimuosiuose Rytuose D. Cameronas sakė, kad išlaikys stiprią poziciją ir reikalaus, jog Europos Komisija biudžetą sumažintų.<br>Reuters
Kalbėdamas Abu Dabyje per vizitą Artimuosiuose Rytuose D. Cameronas sakė, kad išlaikys stiprią poziciją ir reikalaus, jog Europos Komisija biudžetą sumažintų.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 7, 2012, 11:06 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:55 PM

Lyderiai trečiadienį susitiks Londone.

D. Cameronas anksčiau teigė, kad nori biudžetą įšaldyti, tačiau pastaruoju metu patiria savo partijos narių spaudimą reikalauti realaus biudžeto sumažinimo.

Vokietijos atstovai sakė, kad prijaučia Britanijos argumentams, tačiau šiek tiek padidinti biudžetą, anot jų, yra būtina.

D. Camerono ir A. Merkel susitikimas vyks likus mažiau nei trims savaitėms iki ES viršūnių susitikimo, per kurį valstybių narių atstovai tarsis dėl naujo ES biudžeto.

Kalbėdamas Abu Dabyje per vizitą Artimuosiuose Rytuose D. Cameronas sakė, kad išlaikys stiprią poziciją ir reikalaus, jog Europos Komisija biudžetą sumažintų.

„Jie siūlo visiškai absurdišką 100 mlrd. eurų didinimą Europos biudžete. Aš ginčysiuosi dėl tvirto rezultato. Niekada nemaniau, kad susitarti pavyks lapkritį, nes prie stalo sėdi 27 skirtingi žmonės su 27 skirtingomis nuomonėmis“, - sakė D. Cameronas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRM komentarai apie transporto priemonės savininko deklaravimo kodą