Rinkų apžvalga: euro zonos ekonomika grimzta į recesiją

Pasaulio finansų rinkose akcijų indeksai svyruoja skirtingomis kryptimis. Per dieną Azijos akcijų indeksai prarado apie 2 proc. savo vertės, o Europos akcijų indeksai prekybos sesijai įpusėjus pakilo apie 0,5 procento. JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos atspindi JAV akcijų indeksų padidėjimą apie 0,5 proc. prekybos sesijai prasidėjus.

Centrinis bankas palūkanų normos nemažino ir paliko galioti ties 0,75 proc. riba. ECB dar vertina praeito palūkanų normų sumažinimo efektą euro zonos šalių ekonomikai ir laukia, ar regiono ekonomika pratęs savo smukimą, ar pradės atsigauti.<br>123rf
Centrinis bankas palūkanų normos nemažino ir paliko galioti ties 0,75 proc. riba. ECB dar vertina praeito palūkanų normų sumažinimo efektą euro zonos šalių ekonomikai ir laukia, ar regiono ekonomika pratęs savo smukimą, ar pradės atsigauti.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2012, 5:31 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:02 PM

Įvyko Europos centrinio banko (ECB) valdybos susitikimas, kuriame buvo sprendžiamas palūkanų normų keitimas. Centrinis bankas palūkanų normos nemažino ir paliko galioti ties 0,75 proc. riba. ECB dar vertina praeito palūkanų normų sumažinimo efektą euro zonos šalių ekonomikai ir laukia, ar regiono ekonomika pratęs savo smukimą, ar pradės atsigauti.

Be to, ECB pranešė, kad yra pasiruošęs supirkti skolų problemų turinčių Europos šalių obligacijas, po to, kai jos pateiks prašymą gauti tarptautinę finansinę paramą. Tačiau kol kas nei Italija, nei Ispanija pagalbos neprašė. Šia savaitę skelbti ekonomikos rodikliai atspindėjo, kad veikiausiai paskutinį šių metų ketvirtį euro zonos ekonomika grimzta į recesiją.

Pranešta, kad Graikijos parlamentas patvirtino dar vieną paketą taupymo priemonių, apimančių pensijų ir valstybės tarnautojų algų mažinimą. Šalis turėjo priimti šį sprendimą, norėdama gauti dar vieną tarptautinės finansinės paramos dalį. Po priimto parlamento sprendimo Atėnuose įsiliepsnojo susirėmimai tarp policijos ir protestuotojų, kurie susirinko parlamento aikštėje. Už taupymo priemones pasisakė 153 Graikijos politikai, o prieš jas – 128. Tai dar vienas žingsnis, kuris turės neigiamos įtakos Graikijos ekonomikai artimiausiu metu.

JAV pranešta, kad šalies prekybos deficitas buvo 3,4 mlrd. JAV dol. mažesnis nei tikėtasi ir sudarė 41,5 mlrd. JAV dolerių. Darbo rinkos duomenys taip pat buvo geresni nei prognozuota. Paskelbta, kad praėjusią savaitę JAV per savaitę registruotų bedarbių skaičius sudarė 355 tūkst. ir buvo 12 tūkst. mažesnis nei tikėtasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.