Seimas išreiškė savo poziciją dėl 2014-2020 m. ES finansinės perspektyvos

Seimas, priėmęs rezoliuciją 'Dėl Lietuvos Respublikos pozicijos dėl 2014-2020 m. Europos Sąjungos daugiametės finansinės programos“, pabrėžia Lisabonos sutartyje numatytą įpareigojimą sukurti ES nuosavų išteklių sistemą ir kviečia atsisakyti biudžeto korekcijų.

Seimo rezoliucija reiškiamas įsitikinimas, kad derybose dėl 2014-2020 m. ES daugiametės finansinės programos turi būti pasiektas principinis sutarimas dėl tiesioginių išmokų žemės ūkiui ES mastu suvienodinimo sąlygų ir laikotarpio.<br>D. Umbrasas
Seimo rezoliucija reiškiamas įsitikinimas, kad derybose dėl 2014-2020 m. ES daugiametės finansinės programos turi būti pasiektas principinis sutarimas dėl tiesioginių išmokų žemės ūkiui ES mastu suvienodinimo sąlygų ir laikotarpio.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2012, 4:51 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:03 PM

Už šią rezoliuciją ketvirtadienį balsavo 64 Seimo nariai, prieš - 1, susilaikė 4 parlamentarai.

Seimas laikosi nuomonės, kad Europos Sąjungos (ES) daugiametė finansinė programa yra svarbiausias finansinis instrumentas, užtikrinantis ES valstybių narių socialinę ir ekonominę sanglaudą ir ekonomikos plėtros tolygumą, dėl to siūlymai mažinti ES biudžetą, tuo pačiu ir Sanglaudos fondą, gali lemti tolesnes ilgalaikes neigiamas pasekmes, tarp jų strategijos „Europa 2020“ įgyvendinimo atitolinimą ir valstybių narių atskirties didinimą.

Seimo priimtame dokumente pabrėžiama, kad sprendimas dėl siūlomo struktūrinės paramos ribojimo nustatytu bendrojo vidaus produkto dydžiu turi tinkamai įvertinti Lietuvos Respublikos ir kitų susijusių valstybių narių padėties išskirtinumą recesijos dydžio požiūriu, nemažinant dabartinio struktūrinės paramos dydžio.

Seimo rezoliucija reiškiamas įsitikinimas, kad derybose dėl 2014-2020 m. ES daugiametės finansinės programos turi būti pasiektas principinis sutarimas dėl tiesioginių išmokų žemės ūkiui ES mastu suvienodinimo sąlygų ir laikotarpio.

Taip pat parlamentas pabrėžia, kad „pakankami tęstiniai finansiniai asignavimai Ignalinos atominės elektrinės uždarymui traktuotini ne kaip Europos Sąjungos finansinė parama Lietuvai, bet kaip išskirtinis Europos Sąjungos įsipareigojimas pagal Lietuvos Respublikos stojimo į Europos Sąjungą sutarties 4 protokolą ir be šios sutarties pakeitimo negali būti koreguojamas nustatant Europos Sąjungos daugiametę finansinę programą ar siejamas su parama iš struktūrinių fondų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.