D. Medvedevas bijo ES krizės

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas teigia, kad šalies vyriausybė su nerimu stebi ekonomikos krizę Europos Sąjungoje (ES), kuri, anot jo, kelia didelę grėsmę pačios Rusijos ekonominiams rezultatams, informuoja AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2012, 1:39 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:07 AM

Interviu naujienų agentūrai AFP ir dienraščiui „Le Figaro“ D. Medvedevas skundėsi, kad ES lyderiams kartais pritrūksta energijos ir valios išspręsti savo problemas vykstant rietenoms, ar paremti taupymą, ar augimą. „Mes tai vertiname kaip labai rimtą grėsmę. Mes esame labai priklausomi nuo įvykių ES ekonomikose“, - sakė jis.

D. Medvedevas pažymėjo, kad ES valstybės sudaro pusę Rusijos prekybos apyvartos, o maždaug 41 proc. savo užsienio valiutos atsargų Rusija laiko eurais.

„Mes nervingai stebime. Kartais atrodo, kad Europos partnerėms trūksta energijos ir valios imtis sprendimų. Be to, dar tebevyksta senas ginčas dėl to, kas geriau - biudžeto stiprinimas ar plėtra. Atrodo, kad Europos partnerės juda susitarimo link, tačiau svarbiausia, kad nebūtų per vėlu“, - pridūrė jis.

Rusijos premjeras teigė, kad šalis ypatingą dėmesį kreipia į, anot jo, silpnąsias euro zonos grandis, tokias kaip Graikija ir Ispanija.

„Visada sakiau savo kolegoms, tarp jų ir Prancūzijos prezidentui bei Vokietijai kanclerei, kad mes labai tikimės, jog euras ir toliau bus saugi atsargų valiuta“, - sakė D. Medvedevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.