Vietoje R. Dargio savo nuomonę išsakė kaunietis verslininkas

Portalo lrytas.lt žurnalistas, siekdamas sužinoti Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Roberto Dargio nuomonę apie premjero Algirdo Butkevičiaus pažadą nuo metų pradžios padidinti minimalią algą iki 1000 litų, surinko neteisingą numerį ir išklausė bendrovės „Ave-Matrox“ generalinio direktoriaus Kęstučio Stragio nuomonę, kuri mūsų portale buvo pateikta kaip R. Dargio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2012, 6:56 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:07 PM

„Kas gali kelti algą, kai neturi pinigų? Kai nėra pinigų, tai nėra iš ko kelti atlyginimų nei sau, nei kitiems. Kai biudžetas kiauras, nederėtų kalbėti apie algų kėlimą. Manau, kad po sprendimo didinti darbo užmokestį šalyje bus tik dar daugiau šešėlio“, - sakė K. Stragys.

Tuo tarpu Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis BNS teigė, kad MMA didinimas iki 1000 litų, kai valdančiosios koalicijos partneriai siūlė didinti ir iki 1,5 tūkst. litų, jau yra „neblogas kompromisas“. Tačiau, jo nuomone, kai kurioms įmonėms tai gali sukelti rūpesčių. 

„Jeigu įstatymas tokį MMA numatys, įmonės privalės padidinti.

Mes esame tyrę atskirus pramonės sektorius, kaip juos paveiktų minimalios mėnesio algos kėlimas ir išsiaiškinome, kad daugiausiai problemų turėtų maisto pramonės, tekstilės ir baldų įmonės. 

Be to, reikėtų atsižvelgti ir į nedideles įmonės regionuose, nes joms tai gali būti sudėtinga, ir galime sulaukti įvairių veiksmų - galbūt bus pereita į ne visą darbo dieną, galbūt bus atsisakyta kai kurių žmonių“, - BNS sakė R. Dargis.

Lrytas.lt netyčia suklaidino savo skaitytojus. Atsiprašome ir jų, ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento R. Dargio.

Panašių žmogiškų klaidų žurnalistų darbe kartais pasitaiko. Jų neišvengia ir kitas populiarus Lietuvos internetinis portalas, kuris prieš keletą metų vietoje buvusio Kultūros ministro Jono Jučo pakalbino jo bendrapavardį statybų bendrovės vadovą ir pateikė jo nuomonę.

Tuo tarpu britų BBC televizija pernai turėjo atsiprašyti dėl nesusipratimo tiesioginiame eteryje - į studiją per klaidą pakviestas taksi vairuotojas, kuris buvo pristatytas kaip kompiuterių ekspertas, o tikras specialistas liko laukti priimamajame.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.