A. Šemeta: „Eurą Lietuvai reikėtų įsivesti kaip galima greičiau”

Europos Komisijos (EK) narys

„Visada sakiau ir toliau laikausi nuomonės, kad Lietuvai euras naudingas ir kad reikėtų siekti jį įsivesti kaip galima greičiau”, - sakė eurokomisaras.<br>J. Stacevičius
„Visada sakiau ir toliau laikausi nuomonės, kad Lietuvai euras naudingas ir kad reikėtų siekti jį įsivesti kaip galima greičiau”, - sakė eurokomisaras.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 14, 2012, 9:25 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:45 PM

„Visada sakiau ir toliau laikausi nuomonės, kad Lietuvai euras naudingas ir kad reikėtų siekti jį įsivesti kaip galima greičiau”, - interviu savaitraščiui „15 min.“ sakė eurokomisaras.

Jo teigimu, Lietuvos monetarinė, pinigų politikos sistema tokia, kad de facto turi euro pakaitalą – litą, cirkuliuojantį vidaus rinkoje, bet negali pasinaudoti visais privalumais, kuriuos suteikia buvimas euro zonoje.

Anot A.Šemetos, Lietuva bent makroekonomiškai atrodo stabiliai, yra tarp nedaugelio ES valstybių, kurioms EK dabar nemato makroekonominių grėsmių: “Bet nežinia, ar po kelių, keliolikos metų neatsidursi bėdoje. Euro zona sukuria mechanizmus, kurie leistų padėti tokioms šalims”.

Eurokomisaras sako, kad finansinių sandorių mokestis padės kompensuoti ES valstybių išlaidas, kurias patyrė dėl krizės, kurią sukėlė neatsakingi bankų veiksmai.

“Valstybės išleido milžiniškus pinigus, kad išgelbėtų bankų sistemą. Skaičiuojama, kad ES tai sudarė 4,6 trilijono eurų. Yra teisėtas siekis, kad finansų sektorius grąžintų į viešuosius finansus bent dalį tų pinigų”.

Jis mano, kad naujasis mokestis bankus skatins nepiktnaudžiauti rizikingomis finansinėmis transakcijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.