K. Glaveckas: „Verslas ras kelių, kaip nemokėti padidintos minimalios algos“

Parlamentinio Finansų ir

„Jie pasikvies darbuotoją, pasiūlys perrašyti darbo sutartį, kad bus dirbama už tuos pačius 850 litų, bet ne 8 darbo valandas, o mažiau“, - sakė K. Glaveckas.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
„Jie pasikvies darbuotoją, pasiūlys perrašyti darbo sutartį, kad bus dirbama už tuos pačius 850 litų, bet ne 8 darbo valandas, o mažiau“, - sakė K. Glaveckas.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2012, 2:27 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:38 PM

Jis mano, kad yra labai nedidelė tikimybė, jog žmonės gaus didesnę MMA.

„Labai labai nedidelė tikimybė“, - antradienį per 2013 metų biudžeto projekto antrą svarstymą Seime sakė K. Glaveckas. Jis prognozuoja, kad tie verslininkai, kurie nenorės didinti darbuotojams MMA, tai be vargo galės padaryti.

„Jie pasikvies darbuotoją, pasiūlys perrašyti darbo sutartį, kad bus dirbama už tuos pačius 850 litų, bet ne 8 darbo valandas, o mažiau“, - sakė K. Glaveckas.

Liberalų frakcijos vadovas Eligijus Masiulis sakė, kad nuo MMA didinimo labiausiai nukentės provincija ir smulkus verslas.

„Jiems šitas pakėlimas gali labiausiai atsiliepti. Didžiuosiuose miestuose ir didelėse įmonėse tokių atlyginimų, kurie yra lygūs MMA, jau nebėra. Ir valdžios sprendimas didinti MMA neturės įtakos“, - sakė E. Masiulis.

Trišalė taryba, kurioje dirba Vyriausybės, darbdavių ir profsąjungų atstovai, MMA didinimo klausimas planuojamas svarstyti antradienį 14 val.

Skaičiuojama, jog MMA pakėlimui iki 1 tūkst. litų nuo kitų metų pradžios reikės 160 mln. litų.

Dabar MMA yra 850 litų - nuo šių metų liepos ji padidinta 50 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.