R. Šadžius: „Veržtis diržų iš esmės daugiau nebereikės niekam“

Finansų ministras Rimantas

R. Šadžius tikisi, kad verslas Lietuvoje prisitaikys prie naujų sąlygų.<br>T. Bauras
R. Šadžius tikisi, kad verslas Lietuvoje prisitaikys prie naujų sąlygų.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Dec 20, 2012, 3:52 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:18 PM

„Turiu vilties, kad verslas Lietuvoje prisitaikys prie naujųjų sąlygų ir MMA tie žmonės, kurie gauna ją, gaus didesnę nuo sausio, kaip ir yra suplanuota“, - ketvirtadienį po 2013 metų biudžeto priėmimo Seime žurnalistams sakė ministras.

Pasak jo, Trišalė taryba yra primusi sprendimą suformuoti darbo grupę, kuri ieškos išeičių kaip padėti verslui prisitaikyti prie naujų sąlygų: „Ji pateiks pasiūlymus, kaip galima būtų rasti išeitis toms mažoms įmonėms, kurioms tai iš tikrųjų užkerta kelią tolimesniam gyvenimui“.

Tačiau ministras sako, kad nesąžiningus darbdavius, kurie moka mažas algas, nors galėtų mokėti didesnes, reikia bausti.

„Jeigu įmonėje neracionalus planavimas, jeigu įmonės vadovas gyvena pilaitėje, o savo darbuotojams moka tiktai MMA, verčia dirbti ne 8 val., o 12 val., manau, tokias įmones turime išsiaiškinti ir atsakingus asmenis nubausti“, - teigė R. Šadžius.

Jis pabrėžė, kad kitais metais „veržtis diržų iš esmės daugiau nebereikės niekam“.

„Kad tie metai bus sotesni nedrįsčiau tvirtinti - valstybės tarnautojų atlyginimai yra įšaldyti. Minimalios algos padidinimui pavyko suplanuoti lėšas, vadinasi, mažiausias algas gaunantiems pasikompensavo tai, kas buvo suryta riedančios infliacijos per tuos metus, bet iš esmės viešojo sektoriaus, savivaldybių, sveikatos, švietimo, socialinių reikalų sektorių darbuotojų atlyginimų problema kaip ir nelabai sumažėjo - kol kas mes dar nepasiruošę jas visas išspręsti“ , - tvirtino ministras.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė MMA padidinti iki 1 tūkst. litų. Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad jei dėl to smulkios ir vidutinės įmonės patirs finansinių sunkumų, jos gali tikėtis mokestinių išimčių.

Dabar MMA yra 850 litų - nuo šių metų rugpjūčio ji padidinta 50 litų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.