A. Butkevičius: „Lietuvos energetikos strategija bus aiški kovo mėnesį“

Socialdemokratų lyderis premjeras

„Truputį kantrybe apsiginkluokime“, - sakė premjeras, paklaustas apie derybų perspektyvą ir galimus susitikimus su „Hitachi“.<br>R. Danisevičius
„Truputį kantrybe apsiginkluokime“, - sakė premjeras, paklaustas apie derybų perspektyvą ir galimus susitikimus su „Hitachi“.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 31, 2012, 12:30 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:32 AM

„Manau, kad kovo mėnesį bus pilnas aiškumas, kokiu keliu Lietuva eis“, - žurnalistams pirmadienį sakė ministras pirmininkas.

Pasak A. Butkevičiaus, iki to laiko dirbs darbo grupė, kuri peržiūrės energetikos strategiją.

Ministras pirmininkas neatsakė į BNS klausimą, ar jo vadovaujama Vyriausybė tęs derybas su Japonijos kompanija „Hitachi“, kuri buvo parinkta statyti Visagino atominę elektrinę.

„Truputį kantrybe apsiginkluokime“, - sakė premjeras, paklaustas apie derybų perspektyvą ir galimus susitikimus su „Hitachi“.

Pagal buvusios centro - dešiniųjų Vyriausybės parengtą planą, statant 1350 megavatų Visagino atominę elektrinę dalyvautų Japonijos korporacija „Hitachi“ ir trijų Baltijos šalių energetikos įmonės. Elektrinę ketinta pastatyti iki 2020-2022 metų. 

Per patariamąjį referendumą, vykusį kartu su Seimo rinkimais spalio 14 dieną, už naujos atominės elektrinės statybą balsavo 34,09 proc., prieš - 62,68 proc. rinkėjų. Aktyvumas buvo 52,58 proc. 

A. Butkevičius teigė, kad Visagino atominės elektrinės projektas „buvo paruoštas be dialogo su visuomene“. 

„Jis buvo paruoštas skubotai, nematėme susitarimo su Latvija, Estija, nepriklausomų ekonomistų nuomonės išsiskyrė dėl elektros energijos gamybos kainos, dėl pardavimo kainos ir mes kaip politikai negalėjome prisiimti atsakomybės pritariant tokiam projektui“, - teigė ministras pirmininkas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.