Minimalią algą neišgalinčiam mokėti verslui premjeras žada atidėti mokesčius

Anot jo, dėl to jau tartasi su Valstybine mokesčių inspekcija.

„Kaip įsivaizduojate galimybę išgyventi su 850 litų suma per mėnesį, kada šilumos kaina kol kas nemažėja?“, - klausė A. Butkevičius.<br>R. Danisevičius
„Kaip įsivaizduojate galimybę išgyventi su 850 litų suma per mėnesį, kada šilumos kaina kol kas nemažėja?“, - klausė A. Butkevičius.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Dec 31, 2012, 11:13 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:35 AM

Anot jo, dėl to jau tartasi su Valstybine mokesčių inspekcija.

„Mes esame informavę Mokesčių inspekciją ir jie taip pat tą informaciją turi - kad jeigu smulkusis verslas mato, kad yra tam tikrų grėsmių bankrotui, jis kreipiasi į Mokesčių inspekciją ir inspekcija, išanalizavusi jo finansinę būseną, priima tam tikrus sprendimus dėl mokesčių mokėjimo atidėjimo, pavyzdžiui, pusmečiui“, - sekmadienį interviu televizijos „Lietuvos ryto TV“ laidai „24/7“ sakė A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas vertino, kad pirmieji trys mėnesiai smulkiajam verslui, kurį palies MMA didinimas, bus sunkiausi. Premjeras tikino, kad sprendimas didinti MMA buvo teisingas.

„Kaip įsivaizduojate galimybę išgyventi su 850 litų suma per mėnesį, kada šilumos kaina kol kas nemažėja?“, - klausė A. Butkevičius.

Premjeras taip pat prognozavo, kad MMA pakėlimas teigiamai atsilieps viešiesiems finansams, be to, tikėjosi, kad taip bus mažinamas šešėlis.

„Lygiagrečiai taikysime priemones kovoje su šešėliu“, - pridūrė premjeras.

Vyriausybė gruodį nusprendė MMA padidinti iki 1 tūkst. litų. A. Butkevičius tuomet minėjo, kad įmonės dėl to gali tikėtis mokesčių atidėjimo ar kitų mokestinių išimčių.

Teigiama, kad sprendimas padidinti MMA iki 1000 litų palies apie 200 tūkst. darbuotojų, tarp jų - apie 50 tūkstančių biudžetinių įstaigų darbuotojų. Kita vertus, nurodoma, jog dalis įmonių darbuotojų gali būti atleisti arba gali būti trumpinamas jų darbo laikas.

Trišalė taryba pritarė MMA didinimui, tačiau su sąlyga, kad bus sudaryta darbo grupė, kuri teiktų siūlymus dėl to verslo, kuris tiek didinti MMA neturi galimybių.

Dabar MMA yra 850 litų - nuo šių metų rugpjūčio ji padidinta 50 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?