Indėlių viliotojams - naujas Briuselio apynasris

Bankrutavus bankui ar kitai kredito įstaigai visus nuostolius turi padengti ne mokesčių mokėtojai, kaip tai iš dalies atsitiko „Snoro“ bankroto atveju, o patys finansų rinkos dalyviai. Siūlantieji didesnes palūkanas turės daugiau mokėti į indėlių draudimo fondą. Tokius planus kurpia Briuselio ir Vilniaus biurokratai, rengiantys naują indėlių draudimo direktyvos projektą, praneša „Verslo žinios“.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 4, 2013, 10:20 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:51 AM

Finansų ministerijos Finansų rinkų politikos departamento direktorė Eivilė Čipkutė atkreipia dėmesį, kad tarp bene svarbiausių Indėlių draudimo direktyvos projekto nuostatų yra ir ta, jog mokesčių mokėtojams nereikėtų prisiimti kredito įstaigos bankroto naštos.

Jos teigimu, indėlių draudimo suma nesikeis, tačiau pokyčių indėlių draudimo sistemoje su direktyva tikrai bus.

„Šiuo metu visos Lietuvos kredito įstaigos moka draudimo įmokas nepriklausomai nuo jų rizikingumo“, - sakė Finansų ministerijos departamento direktorė.

Indėlių draudimo direktyvą neseniai patvirtino ES šalims narėms atstovaujanti Europos Taryba, ji direktyvos nuostatas toliau derina su Europos Parlamentu.

Direktyvą numatoma priimti maždaug per pusmetį, ji įsigaliotų po dvejų metų. Toks laikotarpis esą bus reikalingas įstatymų pakeitimams parengti ir įsigalioti bei kredito įstaigoms pasirengti būsimiems pokyčiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.