Rinkos apžvalga: metų pradžia - be optimizmo

Savaitės pradžioje finansų rinkose optimizmo nematyti. Per dieną Azijos akcijų indeksai smuko apie 0,4 proc., o Europos akcijų indeksai prekybos sesijai įpusėjus prarado apie 0,5 proc. savo vertės. JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos prieš prekybos sesijos atidarymą šiek tiek didėjo.

Savaitės pradžioje finansų rinkose optimizmo nematyti.<br>"Reuters"
Savaitės pradžioje finansų rinkose optimizmo nematyti.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2013, 5:52 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:30 PM

Pirmadienį taip pat apie 1 proc. smunka naftos kaina. Naftos kainos smukimą lėmė praėjusios savaitės JAV Federalinio rezervų banko pasisakymai dėl tolesnio monetarinio skatinimo.

Kai kurie Federalinio rezervų banko valdybos nariai per praėjusią savaitę vykusį susitikimą teigė, kad norėtų, jog dabartinė JAV centrinio banko vykdoma skatinamoji pinigų politika būtų nutraukta 2013 m. pabaigoje.

Teigiama, kad jei Federalinis rezervų bankas nutrauktų ekonomikos skatinimo programą, padidėtų JAV palūkanų normos ir, tokiu atveju, JAV dolerio vertė. Dėl to smuktų naftos kaina. Tokie JAV centrinio banko valdybos narių pasisakymai pastarosiomis dienomis neigiamai veikė naftos kainą.

Šios savaitės ketvirtadienį vyks Europos centrinio banko (ECB) valdybos susitikimas. ECB valdyba spręs dėl palūkanų normų. Nors nesitikima, kad centrinio banko valdyba ryšys keisti dabar galiojančią 0,75 proc. metinę palūkanų normą, tačiau tikimasi išgirsti naujų centrinio banko prognozių dėl euro zonos ekonomikos padėties.

Taip pat manoma, kad ECB gali pateikti užuominų, ar artimiausias mėnesiais mažins palūkanų normą. Prognozuojama, kad jei centrinis bankas nesiimtų mažinti palūkanų normas, galėtų kilti euro vertė JAV dolerio atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.