Mažesnė nei minimali alga - nemorali

Pašalpų nereikia

Anot V. Sutkaus minimalios algos padidinimas 150 litų nėra dramatiškas.<br>V. Ščiavinskas
Anot V. Sutkaus minimalios algos padidinimas 150 litų nėra dramatiškas.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 1, 2013, 11:36 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:42 PM

„Jeigu verslas šiandien negali mokėti darbuotojui bent 1 tūkst. litų „ant popieriaus“, tai kažkas blogai arba su tuo verslu, arba su verslininko pasaulėžiūra ir morale, arba dar yra kažkokių kitų dalykų (...)

Šita žinia yra gera, ji nėra dramatiška - padidinimas 150 litų nėra dramatiškas, tai greičiau yra tam tikra žinia rinkai, kad algos Lietuvoje turi tendenciją didėti (...)

Aišku, jei tai būtų padaryta drastiškai, tai būtų per sunku“, - penktadienį po susitikimo su Premjeru Algirdu Butkevičiumi kalbėjo jis.

V. Sutkus pabrėžė, jog Verslo konfederacija nuosekliai pasisakė už MMA didinimą.

MMA nuo šių metų pradžios siekia 1 tūkst. litų. Smulkaus ir vidutinio verslo atstovai baiminasi, jog toks žingsnis - bandymas sužlugdyti jų įmones.

Pašalpų nereikia

V. Sutkus nepalaiko praėjusios kadencijos Vyriausybės sprendimo jaunimo nedarbo problemą spręsti skiriant pašalpas darbdaviams mainais už jų įdarbinimą. 

„Praėjusios kadencijos Vyriausybė buvo pradėjusi tokią, mūsų nuomone, nepasiteisinusią praktiką - pašalpų skyrimą darbdaviui už tai, kad jis priima jauną žmogų.

Manome, kad tai nėra perspektyvu, kadangi primokėti keletą litų galima juodadarbiams, kurie dirba paprastą ir primityvų darbą“, - sakė jis. 

V. Sutkus atskleidė, jog, apklausus konfederacijos narius, neatsirado sutinkančių vien dėl skiriamos pašalpos priimti jaunus žmones į darbą. Šio uždaro rato išeitį jis mato tik programų, skirtų jaunuolių gebėjimams stiprinti, kūrime. 

„Reikėtų ugdyti gebėjimus, reikėtų kurti sistemas - tą ir darome. Verslo konfederacija vykdo keletą projektų, skirtų tiek verslumo ugdymui, tiek jaunimo įdarbinimui (...)

Manome, kad pinigus, skirtus pašalpų dalybai, reikėtų grąžinti į programų gebėjimams stiprinti finansavimą“, - pabrėžė V. Sutkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.