Lietuviai nenori prarasti didžiausios Europos Sąjungoje paramos (schema)

Briuselyje Europos Sąjungos lyderiai dėl ateities biudžeto artėja galutinio susitarimo link. Per septynerius metus Bendrijos išlaidoms gali būti skirta 960 mlrd. eurų. Dėl to lyderiai jau priėmė sprendimą. Tai yra 12 milijardų eurų mažiau nei pasiūlyta pernai lapkritį. Tačiau dėl konkrečių sričių kol kas vyksta kova.

Su A. Merkel ir kitų ES šalių lyderiais susitikusi D. Grybauskaitė įspėja, kad derybos dėl 2014-2020 m. ES biudžeto bus labai sunkios.<br>"Reuters"
Su A. Merkel ir kitų ES šalių lyderiais susitikusi D. Grybauskaitė įspėja, kad derybos dėl 2014-2020 m. ES biudžeto bus labai sunkios.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Feb 8, 2013, 3:40 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:14 AM

Iki šiol Lietuva pagal ES paramą, tenkančią vienam gyventojui, buvo lyderė visoje Europos Sąjungoje.

„Eurostat“ duomenimis, Lietuva statistiškai gavo daugiausiai ES paramos, skaičiuojant vienam gyventojui bei atskaičius šalies įmoką į ES biudžetą. Vienam lietuviui 2011 metais vidutiniškai teko daugiau nei 450 eurų (1550 litų).

Devynios šalys į ES biudžetą įnešė daugiau lėšų nei gavo. Tai matyti „Eurostat“ lentelėje.

Baltijos šalys ir Graikija pripažintos kaip labiausiai nuo krizės nukentėjusiomis valstybėmis. Tai gali būti geras ženklas Lietuvai, siekiančiai 2014-2020 metams užsitikrinti bent panašią į ankstesnio septynmečio paramą.

Derybose aiškėja, kad Lietuva Ignalinos atominės elektrinės uždarymui gali tikėtis virš 400 miljonų eurų. Tai yra beveik dvigubai daugiau ES siūlė pernai, nors mūsų šalis prašė 770 mln. eurų.

Be to, greičiausiai nebus numatyta termino, iki kada žadamas finansavimas. Tai reiškia, kad Lietuva atominės uždarymui paramos galės tikėtis ir vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.