A. Butkevičius paragino mokslininkus padėti uždirbti pinigus verslui

„Paskutiniu metu Lietuva nemažai investuoja į mokslo slėnius. Ne vienoje auditorijoje esu kalbėjęs, kad tas žingsnis žengtas panaudojant Europos Sąjungos pinigus ir, manau, jis yra labai teisingas. Tačiau tai iššūkis kai kuriems mūsų slėniams – na, pradėkite daryti mokslinius tiriamuosius darbus! 

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Feb 26, 2013, 6:28 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:26 AM

Reikalavimas Lietuvai yra labai aiškus – įgyvendinant finansuojamus projektus, Europos komisija kiekvienai šaliai kelia tam tikrus reikalavimus. O kiek spėjau per trumpą laiką susipažinti su informacija, kai kur tų rodiklių neįgyvendiname. Todėl kreipiuosi ir į jaunuosius mokslininkus, ir akademikus, kad pagalvotų, kaip kartu su verslu surengti bendrą konferenciją, kad tą turimą potencialą racionaliai panaudotume“ , - taip premjeras Algirdas Butkevičius pabarė ir mokslininkus „Infobalt“ stipendijų laureatams įteikimo ceremonijoje. 

Tapęs pirmuoju šalies premjeru apsilankiusiu „Infobalt“ stipendijų laureatams įteikimo ceremonijoje, A. Butkevičius ragino akademikus rengti diskusijas su verslu, kaip geriau išnaudoti turimą mokslinį potencialą.

Jis padėkojo profesionalams, akademikams, kurių dėka čia sėdi jaunieji mokslininkai - „didžiausias valstybės turtas“.

Po apdovanojimų įteikimo paklaustas, kodėl mokslo slėniai dar nesukuria pageidaujamos pridėtinės vertės, „Infobalt“ inovacijų vadovas Andrius Plečkaitis tai komentavo labai paprastai:

„Tam, kad tyrimų rezultatus paversti pinigais, reikia tam tikrų prielaidų. O akademinis pasaulis su verslu turi labai nedaug sąlyčio taškų. Premjeras labai tiksliai įvardino, kad tai yra mokslo slėniai. Tos investicijos yra į akademinio mokslo laboratorijas ir kol kas verslo ten praktiškai nėra. Akademinė veikla vargu ar gali būti traktuojama, kaip verslas. Daugiau mąstyčiau, kaip kažkokių tyrimų rezultatus paversti serijiniu produktu, o čia neišnaudotas tikrai didžiulis potencialas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.