Rinkų apžvalga: investuotojų dėmesys - į Venesuelą

Trečiadienį finansų rinkose tvyro teigiamos nuotaikos. Per dieną Azijos akcijų indeksai padidėjo apie 1,5 procento. Tuo tarpu, prekybos sesijai įpusėjus Europos akcijų indeksai didėja apie 0,5 procento. JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos prieš prekybos sesijos pradžią didėja apie 0,4 procento.

Teigiama, kad pastarąjį akcijų indeksų augimą lėmė centrinių bankų skatinamoji pinigų politika.<br>AP
Teigiama, kad pastarąjį akcijų indeksų augimą lėmė centrinių bankų skatinamoji pinigų politika.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities ir lrytas.lt inf.

2013-03-06 17:25, atnaujinta 2018-03-10 12:01

Antradienį JAV akcijų indeksas „Dow Jones Industrial Average“ padidėjo iki savo visų laikų aukščiausio taško. Indeksas po 2008–2009 m. griūties perkopė 2007 m. lapkritį pasiektą aukščiausią savo visų laikų lygmenį. Tai šiandien sukėlė optimizmą kituose regionuose ir prisidėjo tiek prie Azijos, tiek prie Europos akcijų indeksų augimo.

Teigiama, kad pastarąjį akcijų indeksų augimą lėmė centrinių bankų skatinamoji pinigų politika. Dėl to investuotojai tampa vis labiau skeptiškesni dėl tolesnio akcijų indeksų augimo. Kita vertus, centriniai bankai savo skatinamosios pinigų politikos artimiausiu metu nežada nutraukti.

Nuo vėžio mirė Venesuelos prezidentas H. Chavezas. Skelbiama, kad per 30 dienų Venesueloje turės būti organizuoti naujo prezidento rinkimai. H. Chavezas Venesueloje po savęs paliko gana nestabilią padėtį dėl šalies naftos telkinių.

Jei valstybėje prasidėtų konfliktai ar neramumai ir būtų sumažinta naftos pasiūla, tai smarkiai paveiktų naftos kainą finansų rinkose.

Trečiadienį JAV paskelbti „ADP“ naujų sukurtų darbo vietų duomenis. Pranešama, kad per vasarį JAV sukurta 198 tūkst. daugiau darbo vietų nei prarasta. Tai 26 tūkst. daugiau nei tikėtasi rinkose.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.