Kipro bažnyčia siūlo išstoti iš euro zonos

Su šitais Briuselio genijais euro zona vienaip ar kitaip pasmerkta. Tokią žinią pasauliui pasiuntė Kipro ortodoksų bažnyčios galva arkivyskupas Chrizostomas. Apie tai skelbia spiegel.de.

Kipro ortodoksų vadovas Chrizostomas yra lankęsis ir pas D.Medvedevą.<br>„Wikipedia“
Kipro ortodoksų vadovas Chrizostomas yra lankęsis ir pas D.Medvedevą.<br>„Wikipedia“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2013, 4:47 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:55 AM

„Tai nėra taip paprasta, reikės sugaišti tiek pat laiko, kaip ir stojant į euro zoną“, - Graikijos laikraščiui „Realnews“ savo šalies perspektyvas piešė dvasininkas.

Tiesa, ortodoksų bažnyčios vadovas neaiškino, kad euras žlugs šiandien ar rytoj. „Bet su tais Briuselio genijais ilgai nepratempsime“, - sakė Chrizostomas.

Kipro bažnyčia šalyje ne tik valdo galybę nekilnojamojo turto. Jai taip pat priklauso ir vieno didžiausių bankų „Hellenic Bank“ ketvirtadalis akcijų. Sutapimas ar ne, tačiau svarstydami apie bankų skaidymą ir dalies indėlių nacionalizavimą, Kipro parlamentarai apie šį banką net neužsiminė.

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad „Hellenic Bank“ padėtis kur kas geresnė, nei ant bankroto prarajos atsidūrusių konkurentų - „Laiki“ ir „Bank of Cyprus“.

Beje, Chrizostomas buvo vienas tų, kurie aktyviai ragino šalies vadovybę dėl paskolų geriau derėtis su Kremliumi, o ne Briuseliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.