Rinkų apžvalga: ECB sumažinta palūkanų norma investuotojų nenustebino

Ketvirtadienis – svarbi diena investuotojams. Šiandien Europos centrinis bankas (ECB) paskelbė savo sprendimą dėl bazinės palūkanų normos – bazinė palūkanų norma sumažinta iki rekordiškai mažos 0,5 procentų normos. Žinoma, daugiausiai dėmesio sulaukė ECB vadovo Mario Draghi kalba, kurią investuotojai išgirdo iš karto po priimto sprendimo paskelbimo.

Vakar paskelbti ekonomikos rodikliai buvo žymiai prastesni nei tikėtasi.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Vakar paskelbti ekonomikos rodikliai buvo žymiai prastesni nei tikėtasi.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

May 2, 2013, 5:36 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:36 AM

M. Draghi savo kalboje pabrėžė, kad bazinės palūkanų normos sumažinimas šiuo metu bus efektyvesnis, nei būtų priėmus šį sprendimą keliais mėnesiais anksčiau. Ketvirtadienį akcijų rinkos didelių pokyčių neužfiksavo – FTSE 100 ir toliau judėjo šiaurės link, Azijos akcijų rinkos užfiksavo nedidelį kritimą.

Vakar paskelbti ekonomikos rodikliai buvo žymiai prastesni nei tikėtasi. Privatus sektorius nepateisino lūkesčių ir balandžio mėnesį sukūrė tik 119 tūkstančių naujų darbo vietų – mažiau nei ankstesnį mėnesį. Taip pat nedžiugina ir naujienos iš Kinijos – gamybinis sektorius auga gana lėtai, daugiausiai dėl eksporto užsakymų sumažėjimo.

Tęsiasi ir pirmojo ketvirčio bendrovių rezultatų skelbimai. Pirmąjį ketvirtį bendrovių „Mastercard“ bei „Merck & Co” pardavimai nepateisino prognozių – šių įmonių akcijų kainos krito atitinkamai 2,4 bei 2,8 procento. Nepaisant to, kad „Facebook“ pirmąjį ketvirtį užfiksavo 38 procentų pajamų augimą, bendrovės grynasis pelnas lūkesčių vistiek nepateisino – įmonės akcijų kaina krito 1,2 procento. Jau net 342 įmonės iš „S&P500“ pateikė pirmojo ketvirčio rezultatus ir net 43,2 procentai šių įmonių užfiksavo didesnį pajamų augimą nei prognozuota.

Automobilių rinka Lietuvoje pirmąjį ketvirtį užfiksavo 0,3 procentų nuosmukį lyginant su praėjusių metų pirmojo ketvirčio rezultatais. Per pirmus tris 2013-ųjų metų mėnesius Lietuvoje parduota 3,5 tūkstančio naujų automobilių, sudaryti 82,7 tūkstančiai sandorių. Iš viso naujų bei naudotų automobilių per pirmąjį ketvirtį Lietuvoje parduota už 1 milijardą ir 60 milijonų litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.