R. Bransonas džiaugiasi, kad subyrėjo SSRS ir atsirado Lietuva

Savaitgalį Lietuvoje apsilankęs britų milijardierius ir „Virgin“ įmonių grupės savininkas Richardas Bransonas jau paminėjo mūsų šalį savo asmeniniame tinklaraštyje.

R. Bransonui apsilankymas Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje paliko didelį įspūdį. Dešinėje - jį liydėjęs "Lietuvos energijos" vadovas D. Misiūnas.<br>R. Danisevičius
R. Bransonui apsilankymas Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje paliko didelį įspūdį. Dešinėje - jį liydėjęs "Lietuvos energijos" vadovas D. Misiūnas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2013, 4:01 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:16 PM

Žinutėje, pavadintoje „lankant Lietuvą“, milijardierius džiaugiasi kelione į Lietuvą, „puikią šalį, kupiną įdomių, draugiškų žmonių“.

„Vienas geriausių dalykų, kuriuos padarė Borisas Jelcinas – tai, jog jis leido subyrėti Sovietų Sąjungai ir suteikė progą tokioms šalims, kaip Lietuva, atgauti nepriklausomybę“, - rašo R. Bransonas.

Iš tolesnio žinutės turinio galima suprasti, kad nuotykius mėgstančiam verslininkui didžiausią įspūdį padarė Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė, ir po ilgo laiko vėl patirtas skrydis balionu.

„Aplankėme novatyvų švarios energijos projektą – jie čia sukūrė maždaug 300 pėdų aukščio kalvą, kad sukurtų patikimos energijos šaltinį savo šaliai. Į kalvą vanduo pumpuojamas, kai šalyje mažas elektros energijos poreikis, o kai jos trūksta – vanduo leidžiamas žemyn ir generuojama trūkstamą energiją.

Buvo nuostabu vėl skristi karšto oro balionu – malonumas, kurio nepatyriau jau kelis metus. Skridome virš istorinio senamiesčio ir upės. Visiems rekomenduočiau bent kartą gyvenime patirti skrydį oro balionu. Taip gera atitrūkti nuo šurmulio ir dūzgesio ir leistis nešamam vėjo.

Oro baliono pilotavimas – kaip važiavimas dviračiu – to neįmanoma pamiršti, jei jau išmokai. Tačiau bet kur pasaulyje išlieka rizika, kad nusileidus pievoje, būsi apšauktas įtūžusio ūkininko. Lietuvoje mus apšaukė moteris, kuriai nepatiko, jog nusileidome lauke, kur ji melžė karves. Bet juk balionai turi kažkur leistis!“, - rašo verslininkas.

Taip pat R. Bransonas stebėjosi, kad tapo Kauno technologijų universiteto garbės daktaru ir pastebėjo, kad „daktaru lengviau tapti būnant ne universitete, o už jo ribų“.

„Nors palikau mokyklą penkiolikos, esu garbės daktaras jau dviejuose universitetuose. Jaučiuosi, tarsi truputį sukčiaučiau, būdamas technologijų garbės daktaru, nors nė nesugebėčiau pakeisti elektros kištuko. Kita vertus, jei iškeliausiu į kosmosą, gal ir pavyks išsisukti!

Kalbant apie kosmosą, noriu padėkoti būsimam „Virgin Galactic“ kosmonautui Vladui Lašui už pakvietimą į Lietuvą. Kasmet kalbu maždaug 20 renginių ir stengiuosi rinkti pinigus labdarai.

Vladas bus pirmas lietuvis, kuris pakils į kosmosą su mūsų įmone – taip pat jis galės pasiimti penkis savo tautiečius, su kuriais susipažinau vizito metu. Buvo labai smagu su visais susipažinti – jau laukiu savo kito vizito į Lietuvą“, - įrašą užbaigia R. Bransonas.

Parengė Aurimas Abišala 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.