Valdžia vis blaškosi dėl mokesčių

Sumaištis dėl būsimų mokesčių Seime tęsiasi. Parlamentui antradienį grąžinus tobulinti socialdemokratų siūlymą Lietuvoje įvesti progresinius gyventojų pajamų mokesčius, grupė socialdemokratų tą pačią dieną įregistravo naują panašų įstatymo projektą.

Socialdemokratų pažadai Lietuvoje įvesti progresinius gyventojų pajamų mokesčius niekaip neišsipildo.<br>T. Bauras
Socialdemokratų pažadai Lietuvoje įvesti progresinius gyventojų pajamų mokesčius niekaip neišsipildo.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-06-18 16:21, atnaujinta 2018-03-05 10:01

Socialdemokratai Algirdas Sysas, Birutė Vėsaitė, Giedrė Purvaneckienė ir Vytenis Andriukaitis siūlo metines pajamas, ne didesnes kaip 48 tūkst. litų, apmokestinti 15 proc. gyventojų pajamų mokesčio tarifu. Per metus uždirbantys nuo 48 iki 120 tūkst. mokėtų 25 proc. dydžio gyventojų pajamų mokestį. Uždirbantys dar daugiau valstybei mokėtų 40 procentų.

Tokie socialdemokratų siūlymai neatrodytų keisti, jei ne žinia, kad Finansų ministerija ir premjeras Algirdas Butkevičius nepritaria idėjai šiuo metu įvesti progresinius mokesčius. Neva esant mažoms algoms progresiniai mokesčiai yra ankstyvi. Juo labiau, kad Seimas antradienį grąžino tobulinti praėjusiais metais socialdemokratų registruotą panašų įstatymo projektą. Už tai pasisakė ir daugelis balsavusių socialdemokratų.

„Mes norime parodyti, kad turime skirtingą nuomonę nei dauguma“, – paklaustas, kam reikėjo registruoti naują įstatymo projektą, aiškino Seimo narys Algirdas Sysas.

Paklaustas, ar nesijaučia atliekantis beprasmį darbą, A. Sysas neslėpė geros nuotaikos: „Jau šešiolika metų registruoju panašius projektus. Galiu tai daryti ir ateinančius ketverius metus.“

Antradienį ir toliau tęsėsi socialdemokratų ir „darbiečių“ nesutarimai dėl Vyriausybės planuojamos mokesčių peržiūros. Seimas turėjo pradėti svarstyti Vyriausybės pasiūlymus didinti akcizus tabako gaminiams ir alkoholiui, toliau pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatos galiojimą būsto šildymui ir pan. Į darbotvarkę taip pat buvo įtraukti Darbo partijos pasiūlymai įvesti PVM lengvatas mėsai, daržovėms, vaisiams, taip pat įvesti „Sodros“ mokesčio lubas daugiau uždirbantiems žmonėms. Šioms pataisoms nepritaria socialdemokratai.

Pagrindiniams koalicijos partneriams nesusitarus, visos mokesčių pataisos buvo išbrauktos iš Seimo posėdžių darbotvarkės, todėl Darbo partija ir Socialdemokratų partija santykius aiškinsis toliau.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.