A. Šemeta: „Lietuvos laukia sudėtingos derybos dėl ES biudžeto programų“

Ketvirtadienį pasiekus politinį sutarimą dėl Europos Sąjungos (ES) biudžeto ateinantiems septyneriems metams, Lietuvai pirmininkavimo ES Tarybai metu teks sudėtingas darbas suderinti apie 70 teisės aktų, kuriais skiriamos lėšos atskiroms programoms, teigia eurokomisaras Algirdas Šemeta.

A. Šemeta sako, kad susitarti dėl ES biudžeto programų lengva nebus.<br>J. Stacevičius
A. Šemeta sako, kad susitarti dėl ES biudžeto programų lengva nebus.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 27, 2013, 2:19 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:48 AM

„Be susitarimo dėl šių programų, pati perspektyva negali pradėti veikti. Lietuvai yra labai svarbus uždavinys pasiekti susitarimus dėl visų šių programų“, - ketvirtadienį Lietuvos žurnalistams Briuselyje sakė A.Šemeta.

Pasak jo, negalima teigti, kad Lietuva pradės nuo nulio, nes dėl kai kurių sričių jau šiuo metu pasiektas politinis sutarimas, tačiau dėl kai kurių programų vis dar verda diskusijos.

„Yra dar sričių, kuriose vyksta karšti mūšiai dėl pačių teisės aktų ir Lietuvai reiks padirbėti, kad būtų pasiekta pergalė - susitarimas“, - aiškino eurokomisaras.

Anot jo, Lietuvos pirmininkavimo laikotarpis apskritai bus sudėtingas ir dėl to, kad ji vadovaus deryboms dėl bankų pertvarkos.

Europos Komisija dėl Lietuvos narystės euro zonoje optimistiškai

Eurokomisaras taip pat sakė, kad Europos Komisija yra optimistiškai nusiteikusi dėl Lietuvos galimybių įsivesti eurą.

„Kalbant konkrečiai apie Lietuvos pasirengimą įstoti į euro zoną, šiai dienai Komisija yra pakankamai optimistiškai nusiteikusi Lietuvos atžvilgiu“, - sakė, A. Šemeta.

Tačiau, anot eurokomisaro, tai nereiškia, jog šalis gali atsipalaiduoti: „Tačiau tai neduoda pagrindo nusiraminti ir atsipalaiduoti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.