Rinkų apžvalga: nustebino prastas Vokietijos banko rezultatas

Antradienį pagrindinių pasaulio akcijų biržų indeksų reikšmės augo, trečiadienį belaukiant vyksiančio FED atviros rinkos komiteto posėdžio. Kinijos „Shanhgai Shenzhen CSI 300“ indeksas kilo 0,6 proc., o Honkongo „Hang Seng“ indeksas augo 0,5 proc., Kinijos centriniam bankui pranešus, jog bus imtasi visų būtinų priemonių stengiantis išvengti nestabilumo pinigų rinkoje. Tuo tarpu Japonijos „Nikkei 225“ indeksas po stipraus vakarykščio kritimo koregavosi ir fiksavo 1,5 proc. prieaugį.

Labiausiai analitikus nustebino „Deutsche bank“ paskelbti rezultatai, kurie buvo žymiai prastesni nei tikėtasi.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Labiausiai analitikus nustebino „Deutsche bank“ paskelbti rezultatai, kurie buvo žymiai prastesni nei tikėtasi.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:20 PM

Besibaigiant prekybai Europos regione pagrindiniai akcijų biržų indeksai buvo žalioje teritorijoje. Bendras Europos akcijų indeksas „EUR Stoxx 50“ stiebėsi 0,6 proc., Londono biržos FTSE indeksas ir Vokietijos DAX indeksas augo po 0,2 procento. Atsidarius prekybai JAV, amerikietiškų akcijų indeksai taip pat ėmė kilti: „S&P 500“ ir „Dow Jones Industrial Average“ indeksai po 0,2 proc., „Nasdaq Composite“ šoktelėjo 0,6 proc.

Antradienį keli iš didžiausių Europos regiono bankų – „Deutsche Bank“, „Barclays“ ir UBS – skelbė antrojo ketvirčio rezultatus. Labiausiai analitikus nustebino „Deutsche bank“ paskelbti rezultatai, kurie buvo žymiai prastesni nei tikėtasi. Banko antrojo ketvirčio grynasis pelnas smuko net 49 procentus. Po paskelbimo akcijų kaina rinkoje krito 3,5 procento. „Barclays“ rezultatai taip pat buvo žymiai prastesni nei tikėtasi. „Barclays“ pelnas prieš mokesčius smuko 17 proc. Po paskelbimo akcijų kaina krito apie 6 procentus.

„Deutsche Bank“ ir „Barclays“ susiduria su kapitalo nepakankamumo problemomis. „Barclays“ siekdamas atitikti kapitalo reikalavimui planuoja išleisti naujas akcijų ir obligacijų emisijas ir taip pritraukti reikiamo kapitalo. Tuo tarpu UBS banko paskelbti rezultatai viršijo prognozes. Antrojo ketvirčio pelnas augo 32 proc. ir bendrovės augimo potencialas buvo geresnis nei tikėtasi. Paskelbus rezultatus akcijų kaina kilo apie 3 procentus.

Dienos bėgyje buvo skelbiami euro zonos ekonominiai rodikliai. Vokietijos vartotojų pasitikėjimo indeksas užkopė į šešių pastarųjų metų aukštumas ir viršijo analitikų lūkesčius. Taip pat buvo paskelbtas preliminarus Vokietijos vartotojų kainų indeksas, kuris žymi tikėtiną šalies mėnesinį infliacijos tempą. Infliacija viršijo analitikų prognozes ir tikimasi, kad liepos mėnesį pasieks 0,5 proc. ribą. Taip pat tikimasi, kad pastaruosius 12 mėn. infliacija Vokietijoje sieks 1,9 procentus.

Antradienį buvo paskelbtas ir Ispanijos antrojo ketvirčio BVP augimo tempas. Ispanijos BVP pastarąjį ketvirtį susitraukė tik 0,1 proc., palyginti su 0,5 proc. susitraukimu pirmąjį metų ketvirtį. Euro zonos ekonomika po truputi pradeda rodyti atsigavimo ženklus išeinant vis geresniems makroekonominiams rodikliams.

Baigiantis darbo dienai buvo paskelbtas JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas, kuris buvo šiek tiek prastesnis nei tikėjosi analitikai, tačiau išliko ties penkių su puse metų aukštumomis.

Trečiadienį vyks Fed atviros rinkos komiteto posėdis, kuriame bus sprendžiama tolimesnė monetarinės politikos kryptis. Konkrečių pasikeitimų nesitikima, tačiau laukiama komiteto posėdžio protokolo, kuriame bus išsakyta komiteto narių nuomonė JAV ekonomikos klausimais ir svarstoma, kada galėtų būti pradėtos mažinti obligacijų pirkimo apimtys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.