Ch. Lagarde tikisi, kad Europa įvykdys įsipareigojimus Graikijai

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) tikisi, kad Europa įvykdys savo įsipareigojimus teikti finansinę paramą Graikijai, apie tai ketvirtadienį žurnalistams pareiškė TVF vadovė Christine Lagarde. Apie tai informuoja ekathimerini.com.

Kartu TVF vadovė užsiminė, kad Europos šalių paramos skyrimas Graikijai priklauso ir nuo to, kaip Atėnai įvykdys savo įsipareigojimus, numatytus pagal antikrizinę programą.<br>EPA-ELTA
Kartu TVF vadovė užsiminė, kad Europos šalių paramos skyrimas Graikijai priklauso ir nuo to, kaip Atėnai įvykdys savo įsipareigojimus, numatytus pagal antikrizinę programą.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-02 12:43, atnaujinta 2018-03-02 05:02

„Europos partneriai, euro zonos šalių grupės nariai, visada žadėjo išnagrinėti bet kokias papildomas priemones ir bet kokią paramą, būtiną Graikijai, - sakė Ch. Lagarde. - Šie prisiimti įsipareigojimai, mano nuomone, yra nepaprastai svarbūs“.

Kartu TVF vadovė užsiminė, kad Europos šalių paramos skyrimas Graikijai priklauso ir nuo to, kaip Atėnai įvykdys savo įsipareigojimus, numatytus pagal antikrizinę programą.

Pasak Ch. Lagarde, tam, kad susigrąžintų užsienio investuotojų pasitikėjimą, Graikija, be kitų priemonių, privalo priimti ryžtingus sprendimus tokiose srityse kaip valstybinės nuosavybės privatizavimas ir mokesčių surinkimų sistemos tobulinimas.

Savaitės pradžioje TVF vadovybė pritarė eilinės paramos dalies - 1,72 mlrd. eurų - skyrimui Graikijai. Bendra parama, skirta Atėnams, pasiekė 8,24 mlrd. eurų sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.