Vokietijos ekonomika antrąjį metų ketvirtį augo sparčiau

Vokietijos ekonomika antrąjį 2013 metų ketvirtį augo sparčiau, palyginti su vangiu augimu metų pradžioje, rodo trečiadienį paskelbti duomenys, apie tai informuoja „Dow Jones“.

Vokietijos ekonomika antrąjį 2013 metų ketvirtį augo sparčiau.<br>AP nuotr.
Vokietijos ekonomika antrąjį 2013 metų ketvirtį augo sparčiau.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 14, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:02 PM

Tačiau ekonomistai perspėja, kad gali būti sunku išlaikyti sparčius tempus ateinančiais ketvirčiais, nes kai kuriuose veiklos sektoriuose per tris mėnesius iki birželio buvo jaučiamas sąstingis.

Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) antrąjį metų ketvirtį, palyginti su ankstesniu, išaugo 0,7 proc., kaip ir prognozavo ekonomistai. Palyginti su analogišku praėjusių metų ketvirčiu, Vokietijos BVP šiuo laikotarpiu išaugo 2,9 proc., rodo statistiniai duomenys. Palyginimui, JAV ekonomika antrąjį ketvirtį, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, padidėjo 1,7 proc., tuo tarpu Japonijos ekonomikos augimas sulėtėjo iki 2,6 proc.

Stiprus augimas Vokietijoje, didžiausioje euro zonos ekonomikoje, turėtų padėti euro zonai išsikapstyti iš giliausios recesijos.

Anot Vokietijos statistikos agentūros, augimą antrąjį ketvirtį skatino vidaus paklausa, nes, palyginti su pirmuoju ketvirčiu, padidėjo tiek privatus vartojimas, tiek valstybės išlaidos, taip pat pastebimai padidėjo investicijos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.