Bankrutavusių įmonių amžiaus vidurkis - daugiau kaip 8 metai

Rugpjūčio mėnesį bankrutavo 89 įmonės, arba 33 proc. mažiau už šių metų vidurkį, kuris siekia 133. Paskutinį kartą bankrotų skaičius 100 įmonių ribos nepasiekė praėjusių metų rugpjūtį.

Didžioji dauguma bankrutavusių įmonių aukšta rizika pasižymėjo ir anksčiau, todėl pasitraukimą iš rinkos buvo galima numatyti.<br>T.Bauro nuotr.
Didžioji dauguma bankrutavusių įmonių aukšta rizika pasižymėjo ir anksčiau, todėl pasitraukimą iš rinkos buvo galima numatyti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:22 PM

Pasak kreditų biuro „Creditinfo“ vyriausiosios kredito analitikės Rasos Maskeliūnienės, tikėta, kad bankroto atvejų sumažėjo dėl sezoniškumo ir atostogų. Tarp daugiausiai bankrutuojančių, kaip ir ankstesniu laikotarpiu, išlieka prekybos ir paslaugų įmonės.

Didžioji dauguma bankrutavusių įmonių aukšta rizika pasižymėjo ir anksčiau, todėl pasitraukimą iš rinkos buvo galima numatyti - atitinkamai verslui ir viešojo administravimo institucijoms išvengti galimų nuostolių. Pavyzdžiui, beveik 90 proc. turėjo skolų finansų, telekomunikacijų, energetikos ir kitų sektorių įmonėms.

Kredito istoriją formuojančio kreditų biuro duomenimis, per šiuos metus daugiausia bankrutavo mažmeninės prekybos (181), paslaugų (178) ir statybos bendrovės (132). Bankrutavusios bendrovės vidutiniškai turėjo 2,1 mln. litų apyvartą, o jų vidutinis amžius viršijo 8 metus.

Daugiausiai bankroto atvejų rugpjūtį teko tradiciškai rizikingesniems verslo sektoriams - mažmeninės prekybos (26 atvejai; šių metų vidurkis - 22), paslaugų (12; šių metų vidurkis - 23), ir transporto (11; šių metų vidurkis - 14), kurie paprastai figūruoja ir skolų, turto areštų kategorijose.

Didžiausios rugpūtį bankrutavusios įmonės - UAB „Pamario metalo konstrukcijos“, UAB „Elkona“ ir UAB „Tikritus“, kurių pajamų vidurkis buvo 8 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.