Europos Parlamentas griežtina baudas už finansinius nusikaltimus

Antradienį Europos Sąjungos (ES) įstatymų leidėjai palaikė baudų griežtinimą už prekybą akcijomis, naudojantis viešai bendrovių neskelbiama informacija, ir manipuliacijas finansų rinkose. Taip siekiama mažinti neteisėtos veiklos atvejų skaičių ir atgauti visuomenės pasitikėjimą, praneša „EUbusiness“.

ES įstatymų leidėjai palaikė baudų griežtinimą už prekybą akcijomis, naudojantis viešai bendrovių neskelbiama informacija, ir manipuliacijas finansų rinkose.<br>123rf nuotr.
ES įstatymų leidėjai palaikė baudų griežtinimą už prekybą akcijomis, naudojantis viešai bendrovių neskelbiama informacija, ir manipuliacijas finansų rinkose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:05 AM

Europos Parlamento dauguma balsavo už tai, kad baudos už finansinius nusikaltimus siektų 15 proc. metinių baudžiamos įmonės pajamų, arba sudarytų 15 mln. eurų. Privatiems asmenims už vykdytą neteisėtą veiklą gali tekti sumokėti iki 5 mln. eurų, o ypatingais atvejais jiems gali būti uždrausta visą gyvenimą dirbti finansų sektoriuje.

Taip pat naujosios nuostatos apima daugiau finansinių nusikaltimų rūšių, todėl „investuotojų apsaugos lygis ES turi žymiai pakilti“, teigiama Parlamento pranešime.

Europarlamentarė Arlene McCarthy teigia, kad toks sprendimas „aiškiai rodo, jog ES nėra saugi vieta tiems, kas rinkose verčiasi netinkama veikla“. Vis dėlto moteris pridūrė, kad, norint susigrąžinti pasitikėjimą bankais ir finansine veikla regione, dar reikia nemažai padirbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.