Geriausios citatos užsienio žiniasklaidoje (2013 m. 37 savaitė)

Šią savaitę jums paskaityti siūlome apie ūkininkavimo JAV ir Europoje skirtumus, kada atsirado seni žmonės, alkoholio vartojimo saiką ir finansų krizės pamokas bei įtaką jaunajai kartai.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Sep 13, 2013, 3:17 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:50 AM

1. Šią savaitę puikų ir daug dėmesio sulaukusį tekstą apie žemdirbystės JAV ir Europoje skirtumus parašė The Economist.

„Amerika savo ūkiuose gyvenantiems vaikams įkalė į galvą apie mokslo ir kapitalizmo svarbą. Ten šios žinios išliks ilgam“, – rašoma straipsnyje pavadinimu „Ūkininkavimas, kaip raketų mokslas“.

2. Įdomų rašinį galima rasti tinklapyje Slate, kurio viena autorė bando atsekti, kada žemėje atsirado seni žmonės.

Seniai buvo išrasti Paleolito eroje, o ištobulinti XX a.“, – rašo Laura Helmuth.

3. Net ir patys saikingiausi bent kartą gyvenime yra padauginę alkoholio. Šią problemą tinklapyje Forbes nagrinėja Katie Kelly Bell.

„Dar visai neseniai daugelis alkoholio formų buvo laikomos sveikatai padedančiais skysčiais, o prieš atsirandant švariam geriamam vandeniui vynas buvo saugiausias gėrimas mieste“, – pasakoja teksto autorė.

4. Nuo finansų krizės pradžios praėjo 5-eri metai. Ar per tą laiką spėjome ko nors išmokti? Į šį klausimą atsakymo ieškoma The Atlantic straipsnyje.

„Finansų krizę, kuri milijonus žmonių paliko be darbo, sukėlė idėja, kad nereguliuojamos finansų rinkos visada yra gerai, ir kad mes turime pasitikėti bankininkais idant mūsų visų gyvenimas taptų geresnis“, – rašo Konektikuto universiteto teisės profesorius Jamesas Kwakas.

5. O apie krizės poveikį jaunosios kartos politinėms pažiūroms JAV rašoma The Daily Beast.

„Žmonių politinėms pažiūroms didžiausią įtaką turi įvykiai atsitikę tarp jų 20-ojo ir 30-ojo gimtadienio. Būtent šio periodo metu jie dažniausiai keičia gyvenamąją vietą, religiją, priklausomybę politinei partijai ar dantų pastos gamintoją“, – tikina žinomas publicistas ir žurnalistikos profesorius Peteris Beinartas.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.