Rugsėjį infliacija turėtų siekti 0,3 procento

Pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuota infliacija rugsėjį gali sudaryti 0,3 proc., prognozuoja Lietuvos statistikos departamentas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:05 AM

Metinė infliacija rugsėjo mėn., tikėtina, gali siekti 0,1, o vidutinė metinė - 1,7 proc. (rugpjūčio mėn. užfiksuota metinė infliacija buvo 0,5, o vidutinė metinė - 2 proc.).

Tikėtina, kad didžiausią įtaką rugsėjo mėnesio infliacijai turės dėl naujų kolekcijų brangstantys drabužiai ir avalynė - ši prekių grupė pasižymi ryškiu sezoniškumu, susijusiu su vasaros ir žiemos išpardavimais.

Transporto grupės prekės taip pat gali šiek tiek didinti infliaciją. Šiek tiek gali mažėti maisto produktų bei nealkoholinių gėrimų prekių grupės kainos. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainos, tikėtina, reikšmingai nekis ir turės nedaug įtakos SVKI dinamikai.

Nuo 2013 m. sausio mėn. drabužių ir avalynės prekių grupės kainos pasižymėjo didžiausiais svyravimais. Antrąjį pusmetį galimas maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų prekių grupių kainų mažėjimas. Metų viduryje šiek tiek smukusios transporto prekių grupės kainos pastaruoju metu ėmė didėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.