Dėl Vilniaus skolų kitoms savivaldybėms sunkiau gauti paskolų

Finansų ministras Rimantas Šadžius

Finansų ministras R.Šadžius sako, jog Vilniaus savivaldybei sumažinus skolas, kitoms savivaldybėms bus lengviau skolintis iš bankų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Finansų ministras R.Šadžius sako, jog Vilniaus savivaldybei sumažinus skolas, kitoms savivaldybėms bus lengviau skolintis iš bankų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 2, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:37 PM

„Visos papildomos Vilniaus miesto biudžeto pajamos 2014 metais bus nukreiptos kreditorinių įsiskolinimų mažinimui. Miesto savivaldybės finansinė padėtis yra labai svarbus faktorius visoms mūsų savivaldybėms, kadangi joms tenka skolintis lėšas, pavyzdžiui, Europos Sąjungos projektų kofinansavimui“, - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė R.Šadžius.

„Kada jos ateina į finansų institucijas paskolų, ten paprastai yra žiūrima ne vien į tos savivaldybės finansinę padėtį, bet į visų savivaldybių finansinę padėtį. Pirmiausia sakoma, kad Vilniuje yra didelės problemos. Dėl to kildavo tam tikrų sunkumų ne tik didžiųjų miestų, bet ir kitų rajonų savivaldybėms pasiskolinti pinigus“, - dėstė finansų ministras.

Jis sakė manantis, jog finansų rinkos turėtų teigiamai įvertinti tai, kad Vyriausybė pradeda spręsti savivaldybių skolų problemą.

„Tas signalas finansų rinkoms bus labai geras. Finansinė drausmė ateina ir į savivaldybes. Mes turime visi pradėti mokytis gyventi pagal lėšas“, - kalbėjo R.Šadžius.

Vyriausybė siūlo Seimui nuo kitų metų padidinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) atskaitymus Vilniaus savivaldybei nuo 42 iki 48 procentų.

Vilniaus meras Artūras Zuokas anksčiau yra teigęs, kad sostinės finansines problemas pradėtų spręsti jai tenkančios GPM dalies padidinimas iki 60 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.