Žemės ūkio ministras: „Jokių oficialių žinių apie ribojimus Rusijoje nesame gavę“ (atnaujinta)

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna teigia neturintis jokios oficialiai patvirtintos informacijos apie stabdomą lietuviškų pieno, mėsos ar žuvų produktų importą į Rusiją ar pasienyje sustabdytas krovinių siuntas. Konkretesnių veiksmų ministras kol kas taip pat neketina imtis.

V.Jukna mano, kad dar ne laikas kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Jukna mano, kad dar ne laikas kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2013, 1:05 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:07 AM

"Kol kas oficialių pavirtinimų dėl pieno produktų įvežimo sustabdymo nesame gavę iki šio momento, jokių oficialių dokumentų neturime", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė žemės ūkio ministras V.Jukna.

V. Jukna neįvardijo konkrečių veiksmų, kurių, siekdama apsaugoti Lietuvos pieno perdirbėjus, galėtų imtis jo vadovaujama ministerija, kol kas nesvarstė ir galimybės Vyriausybei kreiptis į Pasaulinę prekybos organizaciją (PPO).

"Šiandien aš dar nematau, dėl ko mes turėtume kreiptis (į PPO, - Red.). Mes negavę jokių oficialių dokumentų, pieno produktai yra vežami, tai atitinkamai ir nematau priežasčių, kodėl mes turėtume kreiptis", - sakė V.Jukna.

Ministras ragino neskubinti įvykių ir patikino, kad Žemės ūkio ministerija seka informaciją tiek oficialiai, tiek asmeniniais kontaktais. V.Jukna taip pat nedetalizavo, su kokiais Rusijos pareigūnais jis susitiks šią savaitę įvyksiančio vizito Maskvoje metu.

"Numatyta daug susitikimų, greičiausiai detaliau pakomentuoti galėsiu tik po jų", - sakė V.Jukna.

Kiek vėliau, po valdančiųjų Politinės tarybos posėdžio, žemės ūkio ministras paneigė ir pirmadienį žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad Rusija įveda ir griežtesnę lietuviškų mėsos bei žuvų gaminių kontrolę. 

V. Jukna patikino, kad, apribodama ar nutraukdama lietuviškų prekių importą, Rusija privalėtų apie tai oficialiai informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, tačiau jokių pranešimų, anot V.Juknos, nėra gauta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.