ES ruošiasi spręsti trilijono eurų problemą

Dėl mokesčių slėpimo Europos Sąjunga (ES) per metus praranda apie trilijoną eurų. Europos Komisijos narys, atsakingas už mokesčius, muitus, statistiką, auditą ir kovą su sukčiavimu, Algirdas Šemeta galvoja, kad šią problemą spręsti reikia visos ES lygmeniu, tačiau būtinai bendradarbiaujant su nacionaliniais parlamentais.

A.Šemeta nori matyti glaudesni ES institucijų ir nacionalinių parlamentų bendradarbiavimą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Šemeta nori matyti glaudesni ES institucijų ir nacionalinių parlamentų bendradarbiavimą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Oct 17, 2013, 2:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:15 AM

Jis taip pat sakė, kad gilesnė integracija ekonomikos ir finansų srityje yra logiškas žingsnis pokrizinėje Europoje.

Šiomis mintimis A.Šemeta dalinosi po ketvirtadienį Seime vykusios Tarpparlamentinės Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų valdysenos konferencijos, kurioje Lietuvos ir kitų ES šalių valdžios atstovai diskutavo apie Europos valstybių skolų krizės pamokas – kokių sprendimų ir priemonių reikia imtis, norint panašių problemų išvengti ateityje.

Žabos kontrabandos šaknis

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas paklaustas, kaip ruošiamasi spręsti į Lietuvą nesiliaujančio plūsti kontrabandos srauto sakė, jog ES reikia glaudžiau bendradarbiauti su trečiosiomis šalimis.

Būtent iš jų tas kontrabandos srautas ateina, o vien sienų apsaugos nepakanka.

„Reikia pakirsti kontrabandos ir šešėlinės ekonomikos šaknis“, – pabrėžė jis.

A.Šemeta jam pritarė ir pastebėjo, jog Lietuvai labai svarbios derybos su Rusija ir Baltarusija.

Jis sakė, kad derybos su trečiosiomis šalimis jau vyksta, be to, praeityje eurokomisaras yra pateikęs pasiūlymų šią sritį įvardinti kaip konkrečių ES šalių narių prioritetą – taip su kontrabanda kovoti paskiriamos lėšos būtų panaudotos efektyviau.

B.Bradauskas pastebėjo, kad šiai problemai išspręsti reikės ne vienos dienos, ne mėnesio ir ne metų.

Tarpparlamentinė Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų valdysenos konferencija yra penktasis Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai parlamentinio matmens renginys. Jame diskutuota, kokia linkme turėtų toliau plėtotis ES ekonominė ir pinigų sąjunga, šiuo metu kuriamos bendros bankų sąjungos peripetijos ir kitos po krizės išryškėjusios problemos.

Renginyje dalyvavo valdžios atstovai iš Austrijos, Belgijos, Bulgarijos, Kroatijos, Kipro, Čekijos, Danijos, Estijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos, Vengrijos, Airijos, Italijos, Latvijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Maltos, Olandijos, Lenkijos, Portugalijos, Rumunijos, Slovakijos, Slovėnijos, Ispanijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Islandijos, Juodkalnijos, Serbijos, Turkijos ir Europos Parlamento, Tarybos bei Komisijos.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.